Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) desfăşoară, începând cu luna septembrie, programul de educaţie financiară ‘Wellness Financiar’, care va cuprinde o serie de workshop-uri online dedicate actorilor de pe piaţa muncii, respectiv angajaţi şi angajatori din toate sectoarele de activitate, conform unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Astfel, specialiştii ASF vor susţine 19 workshop-uri pe teme diverse: asigurări, pensii private, piaţă de capital, management al riscului etc.

Potrivit anunţului, programul va cuprinde un workshop despre asigurări, dar şi alte workshop-uri despre asigurări din diverse domenii, precum asigurări agricole, asigurări D&O (Directors & Officers Liability – asigurare de răspundere civilă a administratorilor şi directorilor executivi – n.r.), asigurări malpraxis, asigurări de mediu, asigurări de răspundere profesională pentru arhitecţi şi proiectanţi; asigurări de răspunderi profesionale, asigurări de viaţă, asigurări pentru IMM-uri, asigurări de sănătate.

De asemenea, vor mai fi organizate workshop-uri despre planificarea financiară, riscuri cibernetice sau managementul continuităţii în afaceri.

Obiectivele sunt să ofere participanților:

  • 1. cunoștințe de bază despre managementul riscurilor asigurabile.
  • 2. înțelegerea modalității de achiziție a unei polițe de asigurare.
  • 3. înțelegerea mecanismului de funcționare a unei polițe de asigurare și analiza condițiilor de asigurare.
  • 4. formarea de cunoștințe și abilități în domeniul asigurărilor.
  • 5. fundamentele mecanismului funcționării daunelor în asigurări.

Acestea se adresează salariaților societăților comerciale (microîntreprinderi, IMM-uri, corporații etc.), persoanelor care realizează venituri asimilate salariilor, venituri din activităţi profesionale sau agricole, persoanelor care acționează în baza unor contracte de mandat sau de management precum și persoanelor care acţionează ca propriul angajator, indiferent de obiectul de activitate al acestora și indiferent de nivelul studiilor, veniturilor etc.

De asemenea, sunt adresate și angajatorilor (societăți), indiferent de obiectul lor de activitate. Angajatorii pot fi reprezentați fie de management, fie de salariați din cadrul departamentelor de resurse umane, financiar, marketing, vânzări, operațional etc., în calitate de reprezentanți ai angajatorului.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.