Combinaţia între dintre Dual SIM şi Wi-Fi în acelaşi dispozitiv, o premieră pentru smartphone-urile Nokia, oferă consumatorilor ceea ce este mai bun din ambele lumi, aceştia având flexibilitatea de a se bucura de mai multe experienţe mobile, ţinând în acelaşi timp costurile sub control. Nokia Asha 310 are pre-instalate aplicaţii şi jocuri captivante, specifice gamei Nokia Asha.

Datorită tehnologiei integrate Dual SIM Easy Swap de la Nokia, consumatorii pot folosi slot-ul extern al Nokia Asha 310 pentru a introduce o cartelă SIM secundară, în timp ce cartela principală rămâne la locul ei, în spatele bateriei. Cu Nokia Asha 310, utilizatorii deţin controlul, având abilitatea de a comuta între cartelele SIM pentru utilizare în scop personal sau profesional, fără să oprească dispozitivul. Aceştia pot, de asemenea, să comute între cartelele SIM atunci când se află în mişcare, pentru a beneficia de cele mai avantajoase tarife când fac naveta, Tehnologia Easy Swap de la Nokia face posibilă crearea şi stocarea de profiluri unice pentru până la 5 cartele SIM. Utilizatorii pot desemna cartele SIM pentru mesaje text, voce şi date şi pot comuta între acestea când doresc.

Nokia Asha 310 dispune de un ecran tactil capacitiv de 3 inch rezistent la zgârieturi, o cameră de 2 megapixeli şi o cartelă de memorie de 4GB, cu suport pentru încă 32GB de memorie externă.

Nokia Asha 310 va fi disponibil în Asia, India, Orientul Mijlociu, Africa şi Brazilia începând din Q1 2013. Preţul recomandat este de 102 dolari înainte de taxele şi subvenţiile aplicabile. Terminalul este disponibil în variantele negru, alb şi bej auriu.