„Cred că este tot mai clar că Bitcoinii devin din ce în ce mai relevanţi“, a mai adăugat actorul, care este şi fondator al fondului de investiţii A-Grade.

„Faptul că există tot mai multe atacuri informatice asupra Bitcoin aduce aminte de începutul băncilor, când nu existau seifuri sigure şi hoţii pur şi simplu luau banii din seif. Practic, aceste acţiuni validează valoarea banilor în sine“, spune acesta. „Faptul că poţi cumpăra droguri şi muniţie cu ei este un validator al monezii“.

Dar există un potenţial imens pentru tehnologia care se află în spatele monedei descentralizate, spune Kutcher.

Bitcoin este o monedă digitală a cărui cod sursă este deschis şi nu are o autoritate centrală emitentă. Tranzacţiile şi mineritul de bitcoini este menţinut de utilizatorii din reţeaua Bitcoin. (Citiţi acest articol pentru a vedea modul de funcţionare al Bitcoin)

„Lucrul important cu Bitcoin nu este moneda în sine, ci ceea ce face cu adevărat tehnologia descentralizată“, spune Kutcher. Potrivit acestuia, acelaşi tip de tehnologie ar putea fi utilizată şi pentru securitatea cibernetică.

 Din cauza atacurilor informatice, guvernele încearcă să reglementeze Internetul într-un fel în care nu mai păstrează anonimitatea utilizatorilor. Folosind tehnologia din spatele Bitcoin, oamenii se pot monitoriza între ei pe Internet pentru comportamente infracţionale şi această participare civică ar ajuta la eliminarea intruziunii guvernamentale, spune Kutcher.

„Noţiunea că am putea să ne monitorizăm civic într-un mod anonim practic păstrează anonimitatea oferită de Internet. Nu trebuie să ne îngrijorăm de Big Brother. Aceeaşi infrastructură care a construit Bitcoin poate fi utilizată în industria securităţii pentru bunuri de masă“, a concluzionat Kutcher.

SURSA: CNBC