In iulie anul trecut, ASIT (actualul Allianz-Tiriac Asigurari) lansa pe piata o polita auto Casco extinsa. Noutatea consta in acoperirea largita oferita de polita, la acelasi pret al primei de asigurare. Mai concret, detinatorii de contracte Casco ai ASIT care cumparau si asigurarea Carte verde de la aceasta companie beneficiau in plus de extinderea teritoriala externa Casco pentru avarii si furt. Polita este in vigoare si astazi.
Tot in vara anului trecut, Omniasig a scos pe piata produsul Casco Lux, acesta fiind mai degraba o extindere a politei Casco obisnuite. Contra unui surplus de prima, asiguratul beneficiaza de remorcare gratuita si, in plus, pe perioada reparatiei autoturismului propriu, de o masina din gama Daewoo, pusa la dispozitie de compania de asigurari.
Anul acesta a venit randul societatii clujene ARDAF sa lanseze pe piata doua noi pachete de asigurare auto. Primul, numit Casco Estival, este o polita de asigurare auto facultativa, care se incheie doar pentru lunile iunie, iulie, august si septembrie.
Cinci contracte la pret de doua
Pentru primele doua luni asigurarea este gratuita, beneficiarul acesteia avand de platit prime doar pentru august si septembrie. Cum luna iunie se apropie de sfarsit, oferta ramane valabila cu plata primelor pentru doua luni si gratuitate pentru inca una (iulie). „Ne-am gandit sa oferim celor care nu-si pot permite sa achite primele la un contract Casco anual, posibilitatea de a-si asigura autoturismele doar pe perioada concediului”, declara Monica Dragu Covriga, directorul de marketing al ARDAF.
Al doilea pachet de asigurare, Vacanta, se adreseaza automobilistilor care au o asigurare Casco (normala sau Estival) si au ales sa calatoreasca in strainatate pe perioada concediului. Pentru orice iesire din tara cu masina, ei sunt obligati sa cumpere o asigurare Carte Verde, la care se adauga o polita de asistenta medicala in strainatate. Pentru asiguratii care au decis sa-si achizitioneze aceste polite de la societatea clujeana, ARDAF ofera in plus, fara a percepe o prima suplimentara, o asigurare de accidente, o asigurare Casco valabila in afara granitelor Romaniei si o asigurare a locuintei valabila pe perioada calatoriei. La pretul a doua contracte, asiguratul beneficiaza astfel de acoperirea oferita de cinci polite de asigurare.