Durata contractelor difera si ea. Companiile de asigurari de viata au clauze de sanatate atasabile contractelor cadru cu durata minima de cinci ani, pe cand cele de asigurari generale propun clientilor asigurari de accidente (individuale si de grup) cu durata de un an. Desi in stare incipienta, incercari de promovare a unui sistem de asigurari de sanatate private se fac. Interamerican va deschide anul viitor un spital privat, Omniasig Asigurari de Viata pregateste lansarea unei divizii de asigurari de sanatate iar ING Nederlanden a lansat, de curand, un produs similar.

Remedis Plus acopera interventiile chirurgicale si zilele de spitalizare

Remedis este un pachet de asigurari care include acoperirea spitalizarii si a interventiilor chirurgicale in caz de accident iar Remedis+ acopera si cazurile de imbolnavire din alte cauze decat accidentele. Cele doua variante ale asigurarii de sanatate oferite de ING Nederlanden pot fi achizitionate atat ca produse de sine statatoare, cat si ca asigurari suplimentare adaugate unei polite de asigurari de viata. Concret, o persoana de sex feminin, in varsta de 30 de ani, care plateste o prima de 9.512.000 lei anual (platibili si in rate semestriale), beneficiaza de acoperirea cazurilor de spitalizare si interventii chirurgicale pentru oricare membru al familiei (sot si copil). Limitele sumelor asigurate de companie sunt, la acest nivel de prima, de 700.000 lei pentru fiecare zi de spitalizare si 8.750.000 lei pentru o interventie chirurgicala, dar in ultimul caz ele variaza in functie de complexitatea operatiei. De altfel, fiecare persoana isi poate concepe singur asigurarea de sanatate, firma oferindu-i posibilitatea de a-si alege singur cuantumul despagubirilor pentru fiecare zi de spitalizare (intre 10 si 30 USD/zi), respectiv pentru interventiile chirurgicale mai putin dificile (intre 100 si 400 USD).De banii reprezentand cheltuielile pe zile de spitalizare beneficiaza direct asiguratul si nu spitalul, acesta avand astfel posibilitatea de a-si acoperi cheltuielile suplimentare care intervin in aceasta perioada. Contractul se poate incheia pe o perioada cuprinsa intre unu si cinci ani si are acoperire internationala valabila pana la trei luni consecutive.
Asigurarile de sanatate au fost lansate de ING Nederlanden cu o luna in urma si, conform declaratiilor oficialilor companiei, in primele trei saptamani ele au reprezentat circa 7% din totalul vanzarilor companiei in aceasta perioada.
Exemplu de calcul:
Persoana: femeie, 30 de ani
Familie: sot +un copil
Prima de asigurare: 9.512.000 lei/an
Acoperire: · zile de spitalizare – 700.000 lei/zi (maximum 180 zile anual) · interventii chirurgicale (exemple): interventie chirurgicala de tip apendicectomie sau nastere – 8.750.000 lei · operatie de hernie de disc – 26.250.000 lei (de trei ori suma asigurata) · interventie arterocoronariana – 43.750.000 lei (de cinci ori suma asigurata).

Angajatorii pot oferi angajatilor asigurari stomatologice

„Dental Care” este un plan de asigurare stomatologica pentru angajati, lansat de compania Omniasig Asigurari de Viata cu sprijinul logistic al israelienilor de la TBI Holding, actionarul majoritar al companiei mama Omniasig SA. Produsul reprezinta o alternativa atat la asigurarile sociale de sanatate, cat si la abonamentele la clinicile stomatologice private, iar modul de functionare a asigurarii este urmatorul:
Pentru o prima de asigurare, in medie, de circa opt dolari/ luna/persoana asigurata, angajatorii isi pot asigura angajatii, fiecare dintre acestia primind un card de asigurat „Dental Care” cu care are acces in reteaua medicilor agreati de asigurator dar si a medicilor care nu se afla pe lista companiei.
In cazul in care asiguratul apeleaza la serviciile unui medic agreat, plata tratamentului este facuta de asigurator direct medicului stomatolog, dar numai pentru tratamentele acoperite de polita. Daca asiguratul opteaza pentru un specialist care nu se afla pe lista celor agreati de compania de asigurari, el va plati medicului contravaloarea tratamentului, urmand sa fie despagubit de Omniasig Asigurari de Viata.

Extractiile dentare sunt acoperite de polita

In privinta tratamentelor acoperite de polita „Dental care”, printre acestea se numara obturatiile, tratamentele de canal, pulpotomiile, extractiile dar si controlul periodic sau profilaxia dentara. „Important este ca pentru acest produs nu este necesar un examen medical si nici nu exista excluderi privind varsta pesoanelor asigurate sau alt gen de excluderi medicale. De asemenea, nu conteaza nici grupa de risc de munca a asiguratilor”, declara Florina Vizinteanu, presedintele Omniasig Asigurari de Viata.
„Dental Care” se adreseaza, in primul rand, companiilor romanesti sau multinationale, care doresc sa-si fidelizeze angajatii prin intermediul unor pachete salariale, care includ salariul dar si alte beneficii.