Soluţiile audio onboard reprezintă un element computing esenţial, dar totuşi ignorat. În trecut, calitatea acestor soluţii audio onboard a fost detestată de melomani, în timp ce audiofilii s-au plâns timp îndelungat de distorsiunile produse de acestea.

AsRock propune Purity Sound, o combinaţie de soluţii audio hardware şi software şi tehnologii ce vor satisface chiar şi cei mai selectivi utilizatori. Include audio 7.1 CH HD cu codec Realtek ALC1150 ce oferă suport 115dB SNR DAC şi doi amplificatori TI NE5532, dintre care unul este amplificator diferenţial iar celălalt este un amplificator premium de căşti ce poate suporta până la 600 ohm. Există de asemenea tehnologie fără condensatori Direct Drive, strat de protecţie EMI, strat de izolare pentru PCB şi suport pentru conectivitate DTS.
 
Cu noile plăci de bază ce oferă suport Purity Sound, utilizatorii se pot aştepta la un sunet mai clar, în detaliu cu mai puţine distorsiuni şi cea mai înaltă sonorizare din industrie SNR 115dB. Oferă în acelaşi timp un număr exact de oomph pentru cei ce adoră sunetele joase şi amplificator de căşti premium pentru ca utilizatorii să conecteze căşti de 600 ohm, fără a fi nevoie de un amplificator audio costisitor sau o placă de sunet în plus.