În urma protestului, jurnaliștii din Germania au realizat un amplu reportaj despre Liviu Dragnea, cel pe care îl cred vinovat pentru ce se întâmplă în România.
„Un mare protest împotriva corupției – acestea sunt imaginile weekendului trecut în București. Cine a fost în centrul atenției demonstranților? Liviu Dragnea, președintele Parlamentului și liderul PSD”, au titrat jurnaliștii de la ARD.

Ziariștii din Germania au explicat pe larg de ce îl consideră responsabil pe liderul PSD Liviu Dragnea de ce ce se întâmplă în România. Aceștia au analizat scandalurile de corupție în care a fost acesta implicat, dar și condamnările pe care le-a primit. Jurnaliștii germani au venit în România, pentru o vizită la lacul Belina, aflat în centrul unui răsunător dosar penal.

Jurnaliștii din Germania au fost însoțiți în Teleorman de Carmen Dumitrescu, ziarista care a documentat zeci de afaceri ale lui Dragnea.

UPDATE:  „Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cerinţa lor: <>”. Aşa începe reportajul realizat de o echipă de jurnalişti a Das Erste, care îl numesc pe cel care este vinovat, în perceţia lor, de situaţia grea din ţară. 

„În centrul atenţiei stă el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului României. La el acasă, la ţară, este preocupat să-şi umple buzunarele”, spun jurnaliştii germani, citați de adevarul.ro.

„Insula Belina, o afacere dubioasă”

Jurnaliştii s-au deplasat în judeţul Teleorman şi au vizitat Insula Belina. Acolo au stat de vorbă cu Nicu Bursăşteanu, un bărbat de 56 de ani, fost pescar. De când a fost privatizată insula, nici el şi nici ceilalţi pescari nu mai au voie să pescuiască aici.

 

PSD devine din ce în ce mai nefrecventabil în marile cancelarii occidentale. După atacurile venite din Austria, acum Partidul Social Democrat din Elveția lansează un atac extrem de dur la adresa lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză că este ”păpușarul” din spatele violențelor care au avut loc în Piața Victoriei.

„La 10 august, aproximativ 100.000 de protestatari au urmat chemarea unui grup putin cunoscut de a se opune degradarii statului de drept si relaxarii reglementarilor anticoruptie. Dupa ce persoane mascate – protestatarii vorbesc de provocatori platiti – au folosit violenta, politia a facut uz de gaze lacrimogene, tunuri cu apa, gloante de cauciuc si, potrivit informatiilor initiale, chiar si gaze iritante impotriva demonstrantilor pasnici. Au fost afectati chiar si copii. Bilantul trist al operatiunii brutale: aproximativ 420 de demonstranti si 35 de ofiteri de politie au fost raniti, unii dintre ei grav. Pentru PS elvetian, reactia violenta total disproportionata a politiei este la fel de inacceptabila ca si motivatia politica ce ii sta la baza”, afirma Partidul Social Democrat din Elvetia, intr-un comunicat semnat de consilierii nationali Martin Naef si Carlo Sommaruga si trimis de Asociatia Rezist Zurich.