Astra Asigurări, liderul pieţei de asigurări auto din România, a anunţat astăzi deschiderea unui nou centru de constatări daune în Constanţa.

Centrul este situat în incinta Complexului Rezidenţial Tomis Plus din Constanţa. Deschiderea face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei. Astra Asigurări a implementat un program de inaugurare a mai multor astfel de centre în oraşe mari precum: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Ploieşti.

,,Suntem o companie în continua dinamică. Zilele trecute eram în Nordul Moldovei şi îi despăgubeam pe oamenii care şi-au pierdut casele în urma inundaţiilor catastrofale pe care le-am văzut cu toţii. Azi suntem la polul geografic opus şi inaugurăm un Centru de Constatări Daune pentru constănţeni’’, a declarat Radu Mustăţea, preşedintele directoratului Astra Asigurări.

Daune plătite de companie

Numărul dosarelor de dauna avizate de companie la sfârşitul lunii iunie/2010 era de 61.025, din care 2.512 de dosare în Constanţa. La sfârşitul lunii iunie/2010, sumele achitate de companie pentru despăgubiri au o valoare care se ridică la suma de 228.532.820 lei, din care 8.123.678 lei, reprezintă despăgubiri din daune înregistrate pe raza judeţului Constanţa.

În prezent, compania are în avizare un număr de peste 350 de dosare de daună rezultate din daune înregistrate în urma inundaţiilor din nordul ţarii, mare parte a acestora intrând deja la plata cu 2 săptămâni în urmă. Rezerva de daune constituită de companie pentru plata acestor dosare se ridică la suma de 3 milioane lei.

Cea mai mare daună pe maritim despagubită de companie, a fost pentru nava Transbora, suma despagubită fiind 2.814.461,76 dolari.

De asemenea, Astra Asigurări este compania care a plătit cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România pentru o aeronava Tarom, un Boeing 737-300, care efectua în 30.12.2007 o cursa spre Sharm El Sheikh. În timpul decolării de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, aeronava a lovit un autovehicul utilitar aflat pe pista. În baza poliţei Airline Hull&Liability (Casco şi Răspunderi Linie Aeriană), Astra a plătit companiei TAROM valoarea asigurată a aeronavei, în suma de 10.000.000 dolari, precum şi 432.400 dolari reprezentând cheltuieli pentru mutarea epavei.

SURSA: Astra