Volumul de prime brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de ASTRA Asigurari in primul semestru al anului 2009, se cifreaza la 411.481.188 RON, din care 408.797.146 RON, reprezinta volumul de prime brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 63% fata de semestrul I 2008.

Compania a continuat sa isi dezvolte liniile de business property prin promovarea produselor: CasAsigura si CasAsiguraPlus, acestea inregistrand cresteri semnificative.

Pe clase, in primele 6 luni ale anului 2009, s-au subscris:
– cele mai importante cresteri au fost inregistrate la: cladiri si bunuri- 107,21 mil RON – crestere de 315 % ;
– 162 mil. RON la asigurari auto Casco, in crestere cu 69 % comparativ cu
semestrul I 2008;
– prime brute subscrise in suma de 4,48 mil. RON pentru casco nave si raspunderi, in crestere cu 19% fata de 3,8 mil. RON in iunie 2008;
-RCA a inregistrat un volum de prime de 100 mil. RON in crestere cu 15% fata de semestrul 1 2008;
– 7,59 mil. RON pentru Casco Aviatie, in crestere cu 15%; 8 mil. RON pentru raspundere civila pentru aeronave, fata de 7,42 mil. RON in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta linie de asigurari inregistrand o crestere de 8 % ;
– asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 19%, fata de primul semestru al anului 2008, primele brute subscrise fiind in suma de 2,7 mil. RON.

Daunele platite de companie au inregistrat in semestrul I 2009 o crestere cu 7% fata de semestrul I 2008 de la 139,10 mil. RON in 2008 la 148,41 mil. RON.

Totodata, compania ASTRA Asigurari a inregistrat in primele 6 luni un profit in valoare de 5.389.008  RON, pastrand trendul ascendent al primului trimestru 2009.

,,Obiectivele strategice pe care ni le-am propus pentru 2009 sunt: dezvoltarea liniilor de business de asigurari de viata, sanatate si property si lansarea unor noi produse de viata si de sanatate, continuarea dezvoltarii liniilor de business facultative, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor canale de vanzare noi. ‘’, a declarat Radu Mustatea- Presedintele Directoratului din Astra.

In cadrul unui inedit eveniment desfasurat in data de 23 iulie la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, ASTRA Asigurari a anuntat lansarea oficiala a unui nou sistem de subscriere electronica si management de portofoliu. Sistemul se adreseaza agentilor si brokerilor.

La ora actuala, forta de vanzare ASTRA din Bucuresti este dotata cu laptop mobil conectat la internet, imprimantă şi dispozitiv prin intermediul căruia se înregistrează semnătura, astfel timpii dedicati emiterii politelor de asigurare scazand considerabil.

,,Până în prezent am investit în soft şi echipamente peste 1 milion de euro. In acest moment extindem proiectul in tara si dotăm toată forţa de vânzări proprie cu sistemul acesta mobil.’’, a precizat Radu Mustatea, Presedinte Directorat in Astra.

ASTRA Asigurari a fost înfiinţată în anul 1991, cand s-a desprins din fosta ADAS, beneficiind astfel de o experienta bogata in domeniul asigurarilor si reasigurarilor atat pe plan national, cat si international.

ASTRA Asigurari este unul din jucatorii cei mai importanti din piata romaneasca de profil, si, totodata, cea mai importanta companie de asigurari din Romania cu capital si actionariat preponderent autohtone. Capitalul social al companiei se ridica la cifra de 55 mil. EUR.

Compania este lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, asigurator important pe segmentul auto si jucator de traditie pe segmentul RCA.

Compania este detinuta in proportie de 72,8% de societatea TNG- The  Nova  Group, societatea austriaca de asigurari UNIQA INT BETEILIGUNGS-VERWALTUNGS fiind principalul actionar minoritar, controland 27% din capitalul social al companiei.