În România programul va fi dezvoltat sub denumirea “I heart sport” şi va fi implementat de compania bio-farmaceutică internaţională AstraZeneca, în parteneriat cu Junior Achievement România şi Fundaţia Română a Inimii, cu sprijinul Societăţii Române de Cardiologie, a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei.

Statisticile plasează România pe locul 3 în lume în ceea ce priveşte rata mortalităţii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauză de mortalitate la nivel local. Mai mult, în ţara noastră se înregistrează un număr tot mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la vârste timpurii, respectiv înainte de 45 de ani.

“I heart sport” îşi propune să prevină bolile cardiovasculare în rândul adolescenţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani printr-un program naţional de educare în licee. În următorii 3 ani, peste 50.000 de elevi de liceu vor fi implicaţi în program, prin dezvoltarea unei campanii de informare despre sănătate şi susţinerea activităţilor sportive care conduc la un stil de viaţă sănătos.