Călin Georgescu bănuiește că se dorește implicarea României în război
Călin Georgescu a prezentat, miercuri seară, un document de la Ministerul Sănătății, care precizează că trebuiau colectate datele bărbaților din România cu vârste cuprinse între 18 ani și 35 de ani, în vederea depistării unor afecțiuni medicale în contextul unui potențial conflict armat.
El crede că documentul respectiv este o dovadă clară a pregătirii implicării României într-un război. Acest document era „un act de manipulare”. Datele respective puteau fi colectate cu ușurință. În realitate, ar fi fost vorba despre dorința „sistemului” de a implica România într-un conflict armat.
Georgescu susține exclusiv strategia păcii, fiind interesat ca poporul român să trăiască în stabilitate și siguranță. El ar fi garantat că, dacă va fi votat, pacea va fi prioritatea sa principală și că niciun cetățean român nu va fi afectat de un astfel de conflict armat.
„Este un act de manipulare, deoarece datele pot fi foarte ușor colectate.
Este dorința sistemului de a implica România în război. Am spus foarte clar, noi avem doar strategia păcii, doar interesul ca poporul român să trăiască în pace, să aibă stabilitate și siguranță și pot să garantez, dincolo de orice altceva, că în cazul în care voi fi votat de poporul român, pacea va fi pe primul loc și nu se va mișca niciun fir de păr de pe capul niciunui cetățean român. Niciun fir de păr.
Noi nu avem de ce să intrăm într-un conflict care nu este al nostru, dar putem milita pentru pace”, a precizat Călin Georgescu, miercuri seară, în cadrul emisiunii TV „Culisele Statului Paralel”.
Potrivit spuselor sale, interesele războiului din Ucraina ar fi de natură financiară și ar aparține marilor bancheri. Prin demonizarea și anihilarea sa s-ar urmări, de fapt, anihilarea poporului român. În spatele fiecărui război sunt interese financiare, spune el. Călin Georgescu crede că războiul din Ucraina trebuie oprit urgent, fiind o prioritate absolută.
„Sistemul” ar fi încercat să-l anihileze
Totodată, Georgescu ar fi acuzat „sistemul” că ar încerca să-l anihileze, sugerând că acest lucru ar face parte dintr-un plan mai amplu de a submina poporul român și de a-l redirecționa în funcție de interese externe.
„Interesele sunt majore și în spatele fiecărui război sunt interese financiare. Noi nu suntem în poziția de a fi chiar așa, neștiutori, fiindcă în spatele unui război stau bancherii. Donald Trump este pe aceeași linie pe care sunt și eu, tot de pace, și sunt convins total, deoarece gândim absolut la fel și mă identific cu această gândire, lucrurile vor fi rapid rezolvare. Războiul din Ucraina trebuie oprit urgent, nimic nu poate să fie mai consistent decât ceea ce v-am spus.
Sistemul dorește anihilarea mea, fiind în spate anihilarea poporului român. Pentru a-l orienta direct către ceea ce au nevoie. Cu această ocazie, speli toate lucrurile pe care le ai în spate. Nu se va întâmpla pentru că nu am ajuns aici ca să nu câștigăm. Eu consider că toate aceste acțiuni sunt acțiuni disperate, duse la un mod de atitudine total primitiv și, dincolo de acest aspect, nici partea internațională nu stă degeaba.
Situația din România este cunoscută pe tot mapamondul, ce s-a întâmplat cu prima victorie a poporului român, care a făcut istorie, indiferent cum va fi mai târziu. Nimeni nu se aștepta, de aici este și spaima lor, ca poporul român să înlocuiască partidele politice”, a dezvăluit el.
Călin Georgescu vrea modificarea Constituției
Călin Georgescu a dezvăluit că, dacă ar deveni șef al statului, ar lua în considerare organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției. Ideea schimbării Constituției a fost intens discutată, în special în această perioadă de campanie electorală.
El nu exclude necesitatea unei astfel de schimbări. Există aspecte ale Constituției care trebuie modificate, mai ales în contextul intrării României în Uniunea Europeană (UE) și NATO, dar ar fi accentuat importanța respectării legii fundamentale.
În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, inclusiv cu granițele terestre, el crede că situația rămâne incertă și că evoluția depinde de evenimentele din viitorul apropiat. Totuși, el va milita pentru aderare și va face tot posibilul pentru a realiza acest obiectiv.
Cu toate acestea, blocajul aderării la Schengen Terestru nu a fost determinat exclusiv de Occident, ci și de clasa politică românească, pe care a acuzat-o că își proteja interesele de afaceri legate de activitatea de la vamă.
„S-a vorbit foarte mult de schimbarea Constituţiei, mai ales în perioada asta, de campanie, eu nu zic nu, că n-ar trebui schimbată. Da, sigur că da, sunt lucruri care trebuiesc modificate, mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană şi NATO. Sunt lucruri care evident necesită observaţii, dar cel mai important lucru este să înţelegem că Constituţia trebuie respectată în primul rând. Respectată. Nu a fost respectată deloc. Şi iau unul din cele mai importante articole – articolul 47, legat de calitatea vieţii.
Rămâne de văzut. Vom vedea ulterior. Să vedem ce se va întâmpla în ziua de duminică. Cert este că, evident, voi milita pentru acest lucru şi îl voi duce la îndeplinire. Dar, pe de altă parte, la vremea respectivă, Schengenul terestru nu a fost blocat de Occident, respectiv, cum se spune, de Austria. Schengenul terestru în primul rând a fost blocat de clasa politică românească, care îşi vedea periclitate business-urile de la vamă. Despre asta vorbim”, a punctat el.