Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc. Premierul Emil Boc a declarat că PSD nu a avut „obiecţii majore” în ceea ce priveşte asumarea răspunderii Guvernului, în 2 septembrie, pe cele patru pachete de legi, el precizând că a existat „o discuţie&rdq
Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.
Premierul Emil Boc a declarat că PSD nu a avut „obiecţii majore” în ceea ce priveşte asumarea răspunderii Guvernului, în 2 septembrie, pe cele patru pachete de legi, el precizând că a existat „o discuţie” pe Educaţie, care va continua în perioada următoare.
Întrebat dacă PSD este de acord cu asumarea răspunderii Guvernului pe cele patru pachete de legi, anunţată pentru 2 septembrie, Boc a precizat: „(PSD, n.r.) nu a avut obiecţii majore. A fost o discuţie pe Educaţie care va continua, dar decizia, repet, a mea ca prim-ministru, este foarte clară: aceste legi trebuie să fie adoptate”.
„Întârzieri foarte mari”
Boc a precizat că deja s-au înregistrat întârzieri foarte mari în adoptarea acestor legi. „S-a întârizat deja prea mult, iar o parte dintre ele (legi, n.r.) sunt condiţionalităţi exprese cu Comisia Europeană şi FMI. Aceste legi nu trebuie să fie făcute doar pentru că ni le cere cineva, ele sunt necesare României”, a spus Boc.
Premierul Emil Boc a anunţat, încă din 22 iulie, că Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi.
Sâmbătă, după şedinţa extraordinară de Guvern, Boc a declarat că Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru legea salarizării unice, legea pensiilor şi pentru legile educaţiei, aceasta urmând să fie şi un test pentru funcţionarea coaliţiei. În replică, PSD s-a declarat de acord cu asumarea răspunderii pentru legile ce decurg din acordul cu FMI, dar nu şi pentru legile educaţiei, despre care a afirmat că trebuie supuse dezbaterii publice.
SURSA: Mediafax