Taiwanezii de la Asus, creatorii celei mai populare game de netbookuri din lume Eee PC, au lansat de curând un nou model, 1201N, care este capabil să  ruleze, atât conţinut multimedia HD, cât şi jocuri PC de generaţie mai nouă.

Cei care îşi achiziţionau un netbook (mini-laptop) până în prezent, erau constienţi că nu vor putea rula jocuri pe el, iar despre conţinut video HD nici atât.

Noul mini-laptop de la Asus, Eee PC 1201N, stabileşte, însă, noi repere de performanţă pentru categoria netbookurilor, prin integrarea unui procesor Intel Atom 330 cu două nuclee, a soluţiei grafice Nvidia Ion şi a două DIMM-uri de memorie dual-channel DDR. Acest lucru înseamnă că utilizatorii vor putea rula conţinut video HD şi jocuri PC de generaţie mai nouă.

Netbook-ul, care este livrat cu noul sistem de operare Windows 7, are un ecran de 12,1 inch (30 cm), un procesor Intel Atom 330, 1,6 GHz, memorie  2 GB RAM,  placă grafică dedicată cu procesor Nvidia Ion şi hard disc de 250 sau 320 GB. Bateria cu şase celule îi asigură netbookului o autonomie de până la 5 ore. Preţul estimativ al unui model este de 500 de euro.

SURSA: Asus