ASUS MeMO Pad beneficiază de un procesor VIA WM8950 la 1GHz și de grafica Mali-400. Ecranul este iluminat cu LED, sensibil la atingerea simultană în 10 puncte, cu rezoluția de 1024 x 600 pixeli (170 pixeli pe inch), un unghi de vizualizare de 140 de grade și luminozitate de 350 nits.

MeMO Pad dispune de tehnologia audio ASUS SonicMaster și MaxxAudio pentru un sunet de înaltă calitate. ASUS MeMO Pad integrează 16GB spațiu de stocare ce poate fi suplimentat cu până la 32GB prin intermediul slotului microSD. O suită de aplicații ASUS sunt preinstalate, incluzând: SuperNote Lite, BuddyBuzz, ASUS WebStorage, ASUS Studio și WebStorage Office pentru creșterea productivității.

Pronunțat “meemo”, MeMO vine de la "My Mobile. My Moment" și reflectă poziționarea modelului ASUS MeMO Pad ca tabletă recomandată pentru oamenii în mișcare. Măsurând 196.2 x 119.2 x 11.2mm, MeMO Pad, poate fi ținut cu ușurință într-o mână. Disponibil în trei culori – alb, gri titan și roșu – MeMO Pad afișează un finisaj elegant, aderent, cu textură de tip diamant. MeMO Pad este un produs de tip tabletă și nu vine însoțit de dock.

Tableta MeMo PAD 7’’ va ajunge în România la începutul lunii martie. Modelul ME172V va putea fi achiziționat la prețul aproximativ de 799 lei (TVA inclusiv).