Pe segmentul AMD, ASUS oferă plăcile video HD 6970 și HD 6950 cu DirectCU II, în timp ce procesoarele grafice NVIDIA sunt implementate în modelele GTX 580, GTX 570 și GTX 560 Ti. Toate plăcile sunt livrate cu o tehnologie de răcire avansată.

Având la bază ASUS DirectCU, care folosește heat pipe-uri din cupru montate în contact direct cu nucleul grafic pentru o răcire îmbunătățită cu 20%, DirectCU II adaugă modelelor HD 6970, HD 6950, GTX 580 și GTX 570 un sistem de răcire personalizat, cu două ventilatoare de 100mm pentru o creștere cu 600% a fluxului de aer. Asus a lansat de asemenea, placa grafică GTX 560 Ti DirectCU II TOP, dotată cu ventilatoare de 80mm, pentru a oferi cea mai bună performanță din segmentul său prin dublarea fluxului de aer.

Noile plăci video DirectCU II includ tehnologia exclusivă ASUS Super Alloy Power care utilizează o formulă unică de aliaj pentru componentele de alimentare cum ar fi: bobine, condensatori, MOSFETi și condensatori POSCAP pentru un plus de performanță de 15%, operare la 35°C* și o durată de viață de 2,5 ori mai lungă.

Adițional, utilitarul pentru supravoltaj ASUS Voltage Tweak le permite jucătorilor să acceseze întregul potențial grafic al calculatorului lor cu ajutorul unei interfețe intuitive.