Compania americana de consultanta manageriala A.T. Kearney va deschide pe 12 martie primul birou al firmei la Bucuresti, informeaza un comunicat al A.T. Kearney. Potrivit companiei, cererea de servicii de consultanta in Europa de Sud-Est a avut o crestere impresionanta, motiv pentru care compania a decis inaugurarea unei filiale la Bucuresti.

“Portofoliul nostru de servicii pentru Europa de Sud-Est se supune cerintelor investitorilor internationali in ceea ce priveste investitiile greenfieldstrategiile offshore si integrarea post-achizitie a companiilor privatizate. De asemenea sprijinim liderii locali pentru a face fata cu succes provocarilor aduse de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pentru a remodela procesul de productie, pentru a imbunatati competitivitatea si pentru a profita la maxim de oportunitatile de crestere din alte tari”, spune Dietrich Neumann, director executiv A.T. Kearney pentru Europa Centrala.

A.T.Kearney estimeaza ca cele mai recente reforme in mediul macroeconomic au determinat o puternica crestere a atentiei asupra Europei de Sud-Est, investitorii internationali beneficiind de expansiunea pietelor locale dinamice, precum si de sprijinul specialistilor in strategii de offshore. In acelasi timp, liderii de piata locali trebuie sa faca fata noilor provocari aduse de intrarea  Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, se mai arata in comunicat. Potrivit coordonatorului companiei in Romania, Michael Weiss, piata de consultanta strategica romaneasca nu a atins inca nivelul Europei de Vest, insa se poate observa o schimbare radicala in structura cererii. Liderii de piata locali constientizeaza faptul ca se confrunta cu diverse provocari care nu pot fi abordate cu succes doar copiind modele externe sau adoptand concepte standardizate.

A.T. Kearney este una dintre cele mai mari companii de consultanta manageriala din  lume. Compania ofera clientilor sai servicii de consultanta strategica si operationala. Printre clientii companiei se numara corporatii globale si companii nationale din toate sectoarele, precum si furnizori de servicii atat din sectorul privat, cat si din cel public. A.T. Kearney a fost infiintata in 1926 la Chicago si are aproximativ 2.500 angajati in peste 30 tari raspandite din lume.

A.T. Kearney este prezenta pe piata Europei de Sud-Est  de peste 15 ani unde colaboreaza cu institute de cercetare, universitati si experti locali. Conform unui studiu realizat de Business School IEDC din Bled (Slovenia), A.T. Kearney ocupa pozitia de lider de piata in consultanta strategica in Europa de Sud-Est.

Sursa: Capital 08 Martie 2007