Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) a primit, in data de 20 aprilie, oferte din partea companiilor AT Kearney GmbH si  Alpha Bank pentru pozitia de consultant in cadrul privatizarii companiei farmaceutice Antibiotice Iasi, informeaza un comunicat al Autoritatii.  

“Selectarea consultantului se va face in cel mai scurt timp posibil, pentru ca acesta sa se alature echipei care lucreaza pentru privatizarea Antibiotice. Rolul consultantului financiar este tocmai de a construi strategia de privatizare, care sa asigure atat cel mai bun pret posibil pe actiuni cat si o dezvoltare durabila a societatii”, a declarat Teodor Atanasiu. 

In urma unei proceduri publice, AVAS a selectat deja consultantul juridic pentru privatizarea societatii Antibiotice Iasi, respectiv “Bostina si Asociatii S.C.P.A.”. 

Potrivit AVAS, privatizarea Antibiotice Iasi se va realiza prin vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre un investitor (producator de medicamente sau firma de investitii financiare de reputatie internationala) sau un consortiu de investitori. In data de 16 octombrie 2006, AVAS a publicat anuntul preliminar privind intentia de vanzare a pachetului majoritar de actiuni al companiei. 

Antibiotice Iasi a fost infiintata in 1955 si in prezent are un portofoliu de 120 de produse din 11 clase terapeutice. 

 

Sursa: Capital 20 Aprilie 2007