Atac cu drone la granița cu România. Pare a fi mai degrabă un fel de intimidare în zona teritorială NATO pentru a vedea care sunt reacțiile. Armata rusă a bombardat vama Orlivka, la doi pași de Isaccea.
Atac cu drone la granița cu România
Un nou atac cu drone la granița României, pe Dunăre, a avut loc azi-noapte. A fost filmat de martori de pe malul românesc, de la Isaccea. În filmare se vede că a izbucnit un incendiu destul de mare. Atacul a vizat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea.
Încă un atac cu drone la granița României. Rușii au bombardat azi-noapte vama Orlivka, peste Dunăre de orașul Isaccea
Este un punct de trecere a frontierei cu feribotul, pentru mărfuri și pasageri. Atacul s-a produs azi-noapte între orele 3 și 4. Și canalele ucrainene de Telegram au raportat explozii acolo.
Iar cele rusești scriu că armata rusă a lovit masiv infrastructura ucraineană de acolo. Martorii din România spun că după miezul nopții au fost avertizați că ar putea avea loc atacuri, dar că nu au primit mesaj Ro-alert în preajma momentului în care acesta chiar s-a produs. Așteptăm și informații oficiale.
Iohannis a cerut încetarea atacurilor rusești la graniță
Președintele Klaus Iohannis a subliniat că Rusia trebuie să înceteze atacurile din imediata apropiere a graniței noastre. Iohannis a făcut declarația în cadrul unei întâlniri la nivel înalt și a spus că atacurile reprezintă crime de război.
Președintele Klaus Iohannis a spus că atacurile au drept scop distrugerea depozitelor de cereale și infrastructura critică de aprovizionare, afectând și transportul pe Dunăre.
Președintele României a prezentat liniile de acțiune întreprinse până acum la nivel național și aliat, prin întărirea măsurilor de supraveghere, creșterea vigilenței, monitorizare și poliție aeriană în regiunea Mării Negre. De asemenea, președintele a mulțumit NATO, precum și Statelor Unite ale Americii și altor aliați pentru ajutorul oferit în acest sens, transmite Administrația Prezidențială.
Klaus Iohannis, apel la intensificarea eforturilor Totodată, Președintele Klaus Iohannis a solicitat liderilor prezenți intensificarea eforturilor pentru asigurarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic și la Marea Neagră, în mod mai eficient și mai bine calibrat la actuala situație de securitate. Astfel, Președintele României a subliniat că, în acest moment, sunt necesare capabilități sporite pentru detectarea și interceptarea dronelor, precum și pentru o apărare aeriană mai puternică, în conformitate cu deciziile de la Summitul de la Vilnius.