Atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis, din partea unui reputat economist din România, care îl acuză pe Președinte că vinde iluzii la televizor. Cât timp nu este publicat și pus în dezbatere publică, Planul Național de Redresare și Reziliență rămâne la stadiul de gogoși de miliarde, arată economistul Adrian Câciu.
Atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis. Amânarea publicării Planului Național de Redresare și Reziliență de către guvernul României naște aprigi controverse.
Cunoscutul economist Adrian Câciu îl acuză pe Președintele Klaus Iohannis că ”mestecă gogoși de miliarde de euro” la televizor, în timp ce țara noastră pierde bani.
Atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis: ”Planul lipsește cu desăvârșire”
”Iar a lansat Iohannis PNRR – ul deși planul lipsește cu desăvârșire?
Uite, provocare publică:
Domnule Iohannis, dacă ești serios, pune PNRR azi în dezbatere publică nu mai mesteca gogoși de miliarde și vinde iluzii la televizor după ce că ați pierdut 4 miliarde euro pe drum!
Hai, vreau să văd că aveți acest plan.
Altfel este doar minciună!
Domnule Iohannis, publică PNRR!”, a scris Câciu miercuri seară pe Facebook, după ieșirea televizată a președintelui Iohannis, în care a prezentat care vor fi principalele direcții de activitate pentru care Guvernul speră să atragă fondurile europene puse la bătaie în cadrul instrumentului financiar temporar – #NextGenerationEU.
”Șansă majoră pentru dezvoltarea României”
Klaus Iohannis a susținut miercuri o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în urma întrevederii cu cei mai importanți oameni ai coaliției aflate la guvernare.
”Cele circa 30 de miliarde de euro reprezintă o șansă majoră pentru dezvoltarea României, care vor oferi economiei și societății românești o rezistență sporită în cazul unor viitoare crize.
PNRR constituie cel mai bun context pentru reformele care s-au lăsat așteptate timp de 30 de ani.
Vom pune accent pe accesul la sănătate – vrem să alocăm 3 miliarde de euro.
4,5 miliarde de euro pentru autostrăzi și un transport cât mai puțin poluant.
Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială – 4 miliarde de euro: școli noi, curate, dar și școli verzi.
Sprijin și servicii suplimentare pentru școlile din comunitățile dezavantajate.
Digitaliarea va fi o componentă importantă în educație. 780 milioane de euro, pentru ca elevii, studenții și profesorii să aibă acces la educație digitală.”, a declarat Iohannis.
Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea.