Vecerdea a anunțat că magistrații Curții de Apel au decis să întoarcă la Tribunalul București dosarul legat de validarea mandatului lui Țiriac.

„Mare victorie astăzi la Curtea de Apel București! Dosarul de validare a mandatului octogenarului mustăcios, a fost întors la Tribunalul București pentru faptul ca procedurile au fost viciate!!! Mandatul lui Ion Țiriac ca Președinte al Federatiei Române de Tenis oprit în Instanțe!!!

Tiriac a promis că în 6 luni VA REZOLVA situația de la FRT! Tiriac a încercat să își valideze in Instanțe mandatul de Președinte al Federatiei Romane de Tenis pentru a acoperi cele mai mari nelegalitati ale predecesorilor la funcțiile de conducere ale FRT, făcute in cârdășie cu Miniștrii sportului din ultimii 20 de ani!!!”, a scris Marius Vecerdea pe Facebook.

De asemenea acesta l-a atacat pe omul de afaceri pentru faptul că a cerut finanțare de la Guvern pentru investiții.

„Multe din Federațiile Sportive Naționale au fost “privatizate” prin proceduri ILEGALE între anii 2000-2003 in mandatul lui Iliescu si Adrian Năstase, pentru a trece pe persoana fizica (așa zis ONG-uri de drept privat numite Federații), trecând tot patrimoniul statului aparținând fostelor Federații -instituții publice la acea vreme- in buzunarele unor băieți deștepți!!!, dar și pentru a facilita accesul la zeci de milioane de Euro din bugetul statului!!

Țiriac vrea acum sa “se urce pe masa Guvernului” pentru a cere bani pentru sport!!! pentru a avea la buna dispoziție banii noștri! Dar banii tăi unde sunt “moșule” (vorba românească – rog a se trata ca atare) Astăzi s-a facut dreptate, deși au încercat sa îndoaie pur și simplu justiția!

Oare de ce, la aceasta vârsta înaintată, și la aceasta avere nemarginita, acest individ mai râvnește la banii publici, la banii noștri? Oare ce interese stau in spate?”, a mai scris Vecerdea.

Cum a răspuns Federația Româna de Tenis

Răspunsul Federației de Tenis nu a întârziat să apară după acest atac, printr-un comunicat. FRT cataloghează afirmațiile lui vecerdea drept „fake news”.

„Adevărul despre procesul privind înregistrarea noii conduceri a Federației Române de Tenis

Afirmația domnului Marius Vecerdea, conform căreia dosarul privind înscrierea noilor membri ai organelor de conducere „a fost întors la Tribunalul București pentru faptul că procedurile au fost viciate” este una nereală, de tip fake news.

În realitate, domnul Vecerdea a rugat instanța să îi acorde o amânare pentru că a formulat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii Tribunalului București, susținând că nu ar înțelege la ce se referă acesta. Dispozitivul este de fapt clar, cererea de înregistrare a noilor organe de conducere a fost admisă, iar domnul Vecerdea tergiversează cât poate soluționarea apelului prin formularea de cereri abuzive:

• La primul termen din judecată din apel – 16.10.2019, domnul Vecerdea a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare.

• La al doilea termen din apel – 23.10.2019, domnul Vecerdea a invocat necesitatea soluționării de către Tribunalul București a cererii sale de lămurire dispozitiv.

Pentru astfel de cereri, FRT va solicita amendarea părții în culpa ACS Tenis Club Pamira – aspectul nu constituie o noutate, ACS Tenis Club Pamira fiind deja amendată de instanțele judecătorești pentru exercitarea de drepturi procesuale cu o vădită rea-credință – https://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000536855&id_inst=300

Totodată, cunoscând faptul că finanțarea MTS este suspendată până la soluționarea definitivă a cererii de înscriere și încercând să amâne cât mai mult acest moment, diverse entități formulează noi cereri de apel în preziua fiecărui termen acordat, invocând apoi necesitatea de a fi citați pentru a se prezenta la proces. Dacă la termenul din 16.10.2019, noua cerere de apel a fost formulată Asociația Clubul Sportiv Voința, prin domnul Bujor Socoteanu, la termenul din 23.10.2019 a fost cazul Clubului Sportiv Școlar Slobozia, prin domnul Gotea Ionuț. Ambii domni au avut diligența de a depune cererea în preziua termenului, însă nu s-au prezentat în sală, pentru a obține amânarea pricinii. Astfel de demersuri, formulate cu o vizibilă rea-credință, prelungesc în mod abuziv intervalul de timp în care finanțarea FRT este suspendată.

Următorul termen acordat în fața Curții de Apel este de 11.12.2019, dosarul aflându-se în continuare în desfășurare pe rolul instanței de apel”, se arată în comunicatul emis de FRT.