Atac împotriva trupelor americane în Irak! Miliţiile musulmane şiite proiraniene continuă să ceară plecarea lor din zonă.
SUA au încă 2.500 de militari desfăşuraţi în Irak, din cei 3.500 ai Coaliţiei internaţionale. Aeroportul din Erbil se află în nordul țării.
Atac împotriva trupelor americane în Irak! Au fost folosite drone încărcate cu materiale explozive
Un atac cu „drone armate” a vizat sâmbătă seară aeroportul internaţional din Erbil, în apropierea consulatului Statelor Unite în acest oraş din nordul Irakului.
Anunțul a fost făcut de unitatea de luptă antiteroristă din Kurdistanul irakian, fără să ştie deocamdată dacă s-au înregistrat victime, notează AFP.
„Atacul asupra aeroportului internaţional din Erbil a fost efectuat cu drone înarmate”, a explicat într-un comunicat forţa antiteroristă a regiunii autonome.
Aeroportul, unde există o bază aeriană care găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, „nu a suferit pagube”, potrivit directorului aeroportului, Ahmed Hoshiar.
Mai mulţi martori au spus că au auzit cel puţin şase explozii în zonă, scrie Reuters.
Aeroportul din Erbil a fost atacat de mai multe ori în ultimul an, inclusiv cu drone care transportau explozivi.
SUA, în Irak din 2014
Oficiali americani au acuzat de aceste atacuri miliţiile musulmane şiite proiraniene, care au jurat să lupte până când restul de 2.500 de militari americani vor părăsi ţara.
Statele Unite au încă 2.500 de militari desfăşuraţi în Irak, din cei 3.500 ai Coaliţiei internaţionale.
Plecarea lor este cerută de puternicele fracţiuni pro-Iran, cărora le-au fost atribuite zeci de atacuri contra intereselor SUA în Irak în ultimele luni.
Statele Unite au revenit în Irak în 2014 în fruntea unei Coaliţii internaţionale pentru a ajuta forţele irakiene să se apere de organizaţia jihadistă Stat islamic, oficial învinsă în 2017 în ţară.
Majoritatea trupelor americane au fost retrase în mandatul lui Donald Trump. Militarii încă aflaţi acolo au oficial misiunea de formatori şi de consilieri ai armatei şi forţelor antiteroriste irakiene.