Cererile de interzicere preliminară  din Franța și Italia fac referire la două încălcări de patente ce privesc tehnologia de telecomunicații wireless, anume standardele Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) pentru handset-urile mobile 3G.
 
Tehnologia violată este esențială pentru funcționarea optimă a rețelelor și dispozitivelor telecom, iar Samsung consideră că încălcarea acesteia de către Apple este prea gravă și că vânzarea lui iPhone 4S ar trebui interzisă.
 
"Apple a continuat să violeze în mod flagrant drepturile noastre de proprietate intelectuală și să folosească tehnologiile noastre, iar noi ne vom apăra drepturile de proprietate intelectuală", au declarat oficialii companiei sud-coreene.
Samsung are în plan cererea unor interdicții preliminare în alte țări după evaluarea situaţiei.

Samsung Electronics este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 135.8 miliarde USD în anul 2010. Compania are aproximativ 190.500 de angajaţi în 206 de birouri din 68 de ţări, fiind alcatuită din opt divizii principale de afaceri – Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor și LCD.