Aplicanţii pentru "Diversity Visa" sunt iniţial aleşi la întâmplare de computer prin tragere la sorţi. Vizele sunt distribuite pe şase regiuni geografice, cu un număr mai mare de vize acordat regiunilor ce au o rată de imigrare scăzută. De asemenea ţările care au trimis mai mult de 50.000 de imigranţi către SUA în ultimii cinci ani nu beneficiază de acest program.
“Cererea crescută pentru acest program a atras atenţia infractorilor, care au creat numeroase site-uri fictive cu o identitate vizuală similară cu cea a loteriei vizelor. Ideea ce stă la baza acestei strategii este una simplă: se creează un site identic cu cel original, se optimizează pentru a obţine rezultate relevante în motoarele de căutare atunci când se caută după cuvinte ca „loterie”, „viză”, „green card”.
Toate aceste demersuri fac ca site-ul să pară real, permiţând infractorilor accesul la datele personale al celor care se înscriu. În câteva săptămâni, utilizatorul se poate aştepta să primească un set de mesaje spam în care i se solicită plătirea unei ”taxe de procesare”, în urma câştigării loteriei. Din moment ce mesajul conţine toate datele de contact ale utilizatorului , de cele mai multe ori acesta cade în plasa infractorilor” declară Cătălin Coşoi, Head of Online Threats la BitDefender.
Pentru ca pe viitor să evitaţi astfel de înşelătorii, BitDefender pune la dispoziţia utilizatorului câteva informaţii referitoare la adevăratul program al Loteriei Vizelor:
• În primul rând, trebuie să ştiţi că nu există taxe pentru a participa la această loterie. În al doilea rând, solicitarea unui transfer de bani prin servicii non-bancare ar trebui să fie o alertă pentru că astfel de tranzacţii nu pot fi urmărite în continuare (spre deosebire de transferul bancar)
• Adresa de e-mail şi domeniul site-ului sunt fictive şi nu aparţin Guvernului, dat fiind faptul că adevărata adresă a programului e www.dvlottery.state.gov – găzduită pe un domeniu .gov, care nu poate fi cumpărat de un terţ. Mai mult chiar, acest site poate fi accesat doar în perioada de aplicare (anunţată chiar pe site) şi toate înscrieriele sunt acceptate într-un anumit timp stabilit, care este, de asemenea, indicat pe site-ul oficial.
Unele pagini false pot avea chiar şi certificat SSL, dar acest lucru garantează doar că aţi ajuns pe pagina al cărui URL doriţi să îl vizitaţi. Aşadar, prezenţa unui astfel de certificat este necesară, dar nu suficientă, pentru că este posibil să fie vorba despre o înşelătorie. Dacă pagina nu este găzduită pe un domeniu.gov, atunci nu pierdeţi timpul, banii şi speranţa pe un astfel de site.
Atacuri informatice la Loteria Vizelor
26 aprilie 2011, 14:55
Ultima modificare în 26 aprilie 2011, 17:55
BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, informează utilizatorii despre atacurile asupra site-ului Loteria Vizelor. Diversity Visa Lottery este un program organizat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ce îşi propune să emită 50.000 de vize de rezidenţă permanentă (Green Card) în America.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Cine vrea să ştie datele noastre confidenţiale
- O fostă stripteuză din Rusia hărţuieşte şefii Google, Zynga şi Apple
- De ce înregistrează iPhone și iPad toate mişcările utilizatorilor fără ştirea lor
- Nokia și Microsoft devin parteneri. Ce înseamnă asta pentru utilizatori?
- Întoarcerea lui Iisus va putea fi vizionată pe YouTube
- Cum pot afla hoţii adresa ta, în doar un minut, după mesajele postate pe Facebook şi Twitter
- Află în ce ţară din Europa nicio persoană sub 35 de ani nu cumpără CD-uri
- Telefoanele care au Android urmăresc şi ele mişcările utilizatorilor
- Antena Group a dat în judecată RCS&RDS
- Allview Q1 GET are PushMail Multiaccount