Anumiți indivizi se folosesc fotografii preluate de pe alte site-uri, care înfățișează locații de vis care în realitate nu există.
Spre exemplu: 50 de lei de persoană, pe noapte, într-o cabană din Arieşeni.
“l-am rugat după ce am virat suma de 100 de lei totuşi să îmi explice cum să procedăm, ce o să fie, cum o să fie, la ce adresă. Când le-am trimis colegilor noştri pozele, ne-au zis că este o înşelăciune, pentru că exact acelaşi lucru l-a păţit un fost coleg. Pozele fiind luate de pe alte site-uri care aparţineau altei cabane, una din Predeal şi una de la o cabană silvică din Maramureş. Cabana asta era din Arieşeni, da. O cabană inexistenţa în concluzie”, spune Adela, care a vrut să profite de această super-ofertă, potrivit stirileprotv.ro.
Iar situația nu este una singulară.
Cătălin Câmpeanu, Centrul de informare turistică Predeal: “M-au sunat la telefon, în vreo 4 rânduri. Au zis că au dat un avans de 3.600 de lei la o pensiune care nu există pe raza administrativă a oraşului Predeal. Le-am explicat că informaţiile veridice sunt pe pagina oficială a oraşului Predeal.”
Pentru a nu fi puşi în astfel de situaţii, este important să analizaţi cu atenţie informaţiile şi fotografiile folosite în anunţ.
,,Să verifice neapărat ca acestea să aibă licenţa valabilă, poliţă de insolvabilitate valabilă. În momentul în care accesăm un site, de exemplu al unei agenţii de turism, ar trebui să apară în primul rând datele de contact, cu adresa, număr de telefon, orar, persoana de contact.” atenționează și Helen Pater, directoarea unei agenţii de turism.