Atenție pentru cei care consumă pâine fără gluten! Poate conține arsenic

Atenție pentru cei care consumă pâine fără gluten! Recent, specialiștii nutriționiști au descoperit care este una dintre cele mai riscante opțiuni de pâine din magazinele alimentare, având un conținut alarmant de arsenic.

Arsenicul este o substanță toxică care ajunge în produsele din făină fără gluten prin intermediul ingredientelor folosite, precum făina de orez sau de porumb. Aceste cereale pot absorbi arsenicul din sol pe parcursul creșterii și procesării lor. În momentul în care ajung în produsele finale, cum ar fi pâinea, substanța periculoasă rămâne prezentă.

Deși pâinea fără gluten este privită adesea ca o alternativă mai sănătoasă, aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății noastre pe termen lung. Arsenicul, de exemplu, este asociat cu multiple probleme de sănătate, cum ar fi riscul crescut de accident vascular, hipertensiune arterială, diabet de tip II și chiar boli cardiovasculare în rândul copiilor.

În plus, acest element chimic poate cauza și daune grave rinichilor, tractului respirator, iar expunerea prelungită la arsenic poate crește riscul de cancer pulmonar.

Cel mai sănătos tip de pâine din comerț. Pâinea din făină integrală de grâu este cea mai bună

Specialiștii nutriționiști ne recomandă pâinea din făină integrală de grâu. Acest tip de pâine păstrează bobul de grâu intact și tărâțele nu sunt îndepărtate în procesul de fabricație, astfel că vitaminele, mineralele și alți nutrienți esențiali sunt păstrați în produsul final.

Așadar, dacă vrei să faci o alegere mai bună pentru sănătatea ta, este bine să optezi pentru pâinea integrală.

„Când vine vorba de sănătate, pâinea integrală este o alegere mai bună, în comparație cu pâinea albă. Pâinea integrală conține mai multe fibre și nutrienți importanți din tărâțe și germeni”, a explicat dieteticianul nutriționist Jill Weisenberger.

dieteticianul nutriționist Jill Weisenberger
Jill Weisenberger (SURSA FOTO: X, nutritionjill)

„Pâinea este un aliment de bază. Pâinea este foarte hrănitoare, dar poate fi și foarte toxică, dacă nu știm exact ce conține sau dacă această pâine pe care o luăm din comerț conține prostii. Din nefericire, făinurile de grâu care există în comerț, acelea care au triplu 0, ele sunt albe, sunt imaculate, sunt nemaipomenite.

Produsul obținut din aceste făinuri este crescut frumos, este elastic, are toate calitățile din lume ca să fie aspectuos și gustos, dar din păcate nu este sănătos. Făina de grâu nu este albă, nu este albă complet.

Făina de grâu este ușor gri, un alb murdar. Aceea este făina de grâu bio, aceea este făina de grâu sănătoasă”, îndeamnă Dr. Adina Alberts.

Adina Alberts (SURSA FOTO: adinaalberts.ro)