Ministerul Agriculturii a reușit în sfțrșit să pună în dezbatere publică o nouă lege a laptelui prin care să separe produsele tradiționale de cele făcute din grăsimi hidrogenate. Puțini consumatori pot face diferența, iar problemele pe care le pot provoca falsele brânzeturi sunt foarte grave. Colesterolul poate crește foarte mult pentru că grăsimile hidrogenate se depun pe vase, iar în timp provoacă probleme cardiace.

Cea mai simplă metodă de deosebire a brânzei din lapte de cea din grăsimi hidrogenate este următoarea: fierbeți puțină apă, apoi luați o bucățică și puneți-o în ea. Dacă începe să se descompună și să se topească mai mult de jumătate, atunci clar brânza este una pe bază de grăsimi hidrogenate. 

Dacă vreți să știți dacă în brânză a fost adăugată clorură de calciu, atunci trebuie să o congelați. Dacă a doua zi când o puneți la decongelat devine sfărâmicioasă, în mod cert nu este naturală.

Un alt indiciu, dar nu de fiecare dată esențial, este prețul. Când brânza este foarte ieftină, aproape sigur nu este făcută din lapte. Însă dacă este scumpă, nu înseamnă automat că nu este preparată din grăsimi hidrogenate.