Atenţie pentru persoanele care preferă să mănânce foarte multe mere!
Atenţie la merele verzi! Unele persoane ar trebui să nu le consume deloc
Medicul endocrinolog şi nutriţionist Tatiana Bocearova spune că există anumiţi oameni care ar trebui să fie precauţi sau chiar să nu consume deloc mere verzi.
Acest tip de mere sunt contraindicate persoanelor cu pancreatită sau dischinezie biliară, în special în stadiul acut. Cei care suferă de astfel de probleme medicale, trebuie să aleagă soiuri mai dulci de mere, să la cureţe sau să le coacă.
Pentru persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric, medicul nutriţionist spune că ar trebui limitat consumul la un singur măr verde pe zi, transmite noi.md.
“Cel mai bine ar fi să-l mâncați la o oră după masa principală, dar nu pe stomacul gol”, spune Tatiana Bocearova.
Mai mult, soiurile acre de mere dăunează smalțului dinților. Pentru cei care au mâncat un astfel de fruct, medicul spune că este necesară clătirea gurii cu apă, pentru a nu avea probleme cu dantura.
O altă recomandare îi priveşte pe cei care nu au niciun fel de probleme de sănătate. Şi aceştia trebuie să fie atenţi la consumul de mere verzi.
“O persoană sănătoasă ar fi mai bine să nu mănânce mai mult de două mere verzi pe zi. În caz contrar, acidul poate irita mucoasa și, ca efect secundar, va crește pofta de mâncare”, a mai spus medicul nutriţionist.
Merele verzi au, totuşi, multe beneficii
Dar să nu credeţi că merele verzi reprezintă numai un semnal de alarmă atunci când vine vorba despre alimentaţie. Acestea sunt o sursă foarte bună de vitamina A, B și C, care ajută la eradicarea radicalilor liberi din organism și mențin pielea sănătoasă și strălucitoare.
Merele acestea sunt excelente pentru persoanele care au tenul pătat și cearcăne. Consumul constant de mere verzi ameliorează aceste probleme, previn acneea și combat sau scad intensitatea alergiilor cutanate.
Cantitatea mare de fibre din merele verzi ajută la curățarea tubului digestiv și, astfel, susțin buna funcționare a sistemului digestiv. Merele verzi susțin peristaltismul intestinal, curată intestinele de toxine prin conținutul mare de celuloză, mult mai mare decât în alte tipuri de mere.
În plus, merele verzi asigură funcționarea normală a glandei tiroide și, astfel, previn bolile legate de structura osoasă și echilibrul bun între calciu și potasiu din organism.
Sursa foto: Dreamstime