Atenție: Acest fruct ne pune viața în pericol. Putem fi otrăviți!

În condițiile în care nivelul maxim acceptat a unui aparat de măsurat nutriți în fructe este de 60 de unități, iar această fructe românească are 1100.

Puțini comercianți vând pepeni cu adevărat naturali. De aceea, trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm, astfel riscăm să ne otrăvim încet, dar sigur.

Există o modaliate de a recunoaște dacă pepenii nu conțin substanțe toxice sau nitrați.

În primul rând, analizați exteriorul fructului pentru a depista dacă sunt urme de înțepături, prin care se puteau introduce diferite substanțe toxice.

E simplu să verificaţi dacă pepenele conţine coloranţi. Adăugaţi o bucăţică de miez într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Dacă apa va deveni doar tulbure înseamnă că e totul în deplină regulă. Dacă apa se colorează în roz sau galben înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranţi, scrie Ziarulonline.com.

La tăiere, miezul de pepene roşu sau galben trebuie să fie moale, cu aspect nisipos. Dacă acesta este neted şi lucios înseamnă că ceva nu este în regulă cu acest fruct.

Nervurile prezente în miezul pepenelui trebuie să fie de culoarea fructului, nicidecum albe. De asemenea, miezul pepenului trebuie să fie roz pentru pepenele roşu, nicideum violet, iar pentru pepenele galben miezul nu trebuie să aibă nuanţe de roz sau verzui.

Încercați să puneţi pepenele într-un vas cu apă. Dacă acesta se va ridica la suprafaa apei înseamnă că fructul poate fi consumat, în cazul în care acesta se lasă la fundul vasului nu este recomandat a fi consumat.

Puneţi o singură picătură pe miezul pepenelui roşu. Dacă aceasta se va colora şi va rămâne de nuanţă maro înseamnă că este totul în regulă, fructul poate fi consumat. Dacă însă picătura se colorează în nuanţe de verde sau albastru înseamnă că ceva nu este în regulă.

Dacă pepenele roşu sau galben lăsat peste noapte în frigider rămâne lipicios, acesta este încă un semn de conţinut crescut de nitraţi. Dacă acesta se usucă puţin înseamnă că poate fi consumat fără grijă.