Veste importantă de la Ministerul Transporturilor la sfârșit de an. Acesta a anunțat că autorizația de construcție pentru un mare proiect a fost emisă și lucrările pot începe.
Autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila, a fost emisă miercuri, anunţă Ministerul Transporturilor. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, este de aproximativ 139 de milioane de lei.
Ministerul Transporturilor a emis, miercuri, autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.
Amplasamentul podului este situat la kilometrul fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), peste fluviul Dunărea în zona Brăila, pe teritoriul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni, aparţinând judeţului Brăila, şi pe teritoriul administrativ al localităţilor Smârdan şi Jijila, aparţinând judeţului Tulcea.
Potrivit sursei citate, lucrările la acest obiectiv de investiţii presupun mai multe etape. În această primă etapă se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundaţii şi elevaţii), în zona judeţelor Tulcea şi Brăila, precum şi primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în judeţul Tulcea.
„Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila pentru că de cele două turnuri de susţinere se va lega toată suprastructura podului”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.
Lungimea totală a podului de la Brăila este de 1.974 de metri, cu o deschidere centrală de 1.120 de metri şi două deschideri laterale de 489 de metri şi, respectiv, 364 de metri. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, este 139.541.150 de lei.
Durata de execuţie prevăzută în autorizaţie este 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor.
Asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. a fost declarată, în octombrie 2017, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, lucrare cu o valoare de aproape două miliarde de lei, fără TVA, considerată cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimii 27 de ani.