Cu câți lei se vinde kilogramul de cireșe?

Prețul pentru kilogramul de cireșe a devenit în ultimii ani un subiect de dezbateri aprinse și de stupoare, mai ales la începutul sezonului când costul pe kilogram pare ireal.

În sezonul 2024, cireșele și-au făcut apariția pe piețe. Prețul lor, însă, este cu adevărat prohibitiv! Mai mult, în acest nou sezon, din cauza prețului incredibil de mare, cireșele au ajuns să fie vândute și la bucată!

În piețele din Constanța, cireșele au apărut în ciuda faptului că mai sunt aproape două luni până la sezonul lor propriu-zis. Cu toate acestea, prezența lor pe tarabe pare mai degrabă decorativă, având în vedere că sunt vândute la prețuri ce variază între 250 și 150 lei pe kilogram, în funcție de cererea pieței.

cirese 150 lei
Cireșe, pe tarabă, într-o piață din Constanța. SURSA FOTO: Facebook

Și la pepeni, prețurile sunt mari

Cu toate acestea, cel mai uimitor aspect este că cireșele de acum se vând la bucata! O imagine care vorbește de la sine a fost postată pe Facebook de un localnic din Constanța, atrăgând zeci de comentarii din partea utilizatorilor rețelei sociale.

”Foarte bune de privit!”, ”Cele cu carne la prețul aurului”, ”La prețul ăsta sigur sunt umplute cu… carne!”, ”Le-aș mânca cu paine sa mă satur pentru un an”, au fost doar câteva dintre comentarii.

Dacă ești în căutare de pepene, trebuie să știi că prețul unui kilogram este de „doar” 19.5 lei. Cu toate acestea, prețul unui pepene ajunge la 200 de lei bucata, deoarece nu se găsesc pepeni sub 8 sau 10 kilograme la vânzare. Așadar, pofticioșii care doresc să se bucure de gustul dulce al pepenelui vor trebui să fie pregătiți să investească într-o singură bucată de dimensiuni generoase.

Câteva din beneficiile consumului de cireșe

Cireșele sunt o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți, oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Fructul este bogat în vitamina C, flavonoide și antociani, care luptă împotriva stresului oxidativ și reduce riscul de boli cronice precum cancerul și bolile de inimă.

Antocianii și alte substanțe nutritive din cireșe au proprietăți antiinflamatoare, putând ajuta la reducerea inflamației și a durerii asociate cu afecțiuni precum artrita și bolile inflamatorii intestinale.

De asemenea, cireșele sunt o bună sursă de fibre alimentare, care pot ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv, la reglarea tranzitului intestinal și la controlul greutății.

În plus, cireșele conțin melatonină, un hormon care reglează ritmul circadian și promovează un somn odihnitor. Consumul de cireșe sau suc de cireșe poate fi util pentru persoanele care suferă de insomnie sau alte tulburări de somn.