Au cerut încetarea imediată a războiului! Vor negocieri de pace. Breaking News în Europa

Sursă: Dreamstime

Anunțul a fost făcut de către Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán. Acesta susține că Europa se va confrunta cu o recesiune paralizantă.

Ungaria intervine în război! Au cerut o încetare imediată. O criză pândește Europa

Așadar, Ungaria cere negocieri de pace pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia. Potrivit declarației făcute de Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán, un conflict prelungit va alimenta o criză economică, iar aceasta va pune în pericol guvernele din întreaga Europă.

De asemenea, acesta a susținut că o încetare rapidă a focului în războiul care durează de patru luni este „singura şansă” a Europei de a evita o recesiune paralizantă, prognozând că alte guverne din UE vor trece de la susţinerea militară a Ucrainei la „raţionalitate” şi la o încetare rapidă a conflictului în următoarele câteva luni.

Budapesta a fost mult timp cel mai apropiat partener al Moscovei în cadrul UE şi a provocat frustrări la Bruxelles de la începutul războiului pentru reticenţa sa de a rupe toate legăturile cu Rusia şi de a-şi declara sprijinul fără echivoc pentru preşedintele ucrainean Zelenski.

Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză, a declarat Balázs Orbán într-un interviu pentru Financial Times.

„Ei vor să lupte în război. Ei văd că îl pot învinge pe Putin, că pot ocupa Kremlinul şi acesta este scopul lor”, a declarat Orbán.

Trebuie menționat că această declarație intră în conflict cu retorica venită din aproape toate statele NATO şi UE în sprijinul campaniei militare a Kievului de ripostă împotriva invaziei ruseşti, precum şi cu trimiterea de arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului.

O nouă țară vecină a sărit la gâtul Ucrainei

În timp ce Ungaria cere oprirea războiului, ministrul de interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, susține că Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia.

„Uniunea Europeană a decis să nu mai pretindă că există reguli uniforme pentru toți cei care doresc să adere la această organizație.

Ucraina a devenit candidat la aderarea în ciuda faptului că nu îndeplinește standardele care sunt aplicate cu atâta grijă țărilor din Balcani.

Ucraina a sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație, nu a trebuit să lupte împotriva corupției, să îndeplinească criteriile în domeniul justiției sau să [implementeze] reforme economice”, a declarat ministrul