László Borbély, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, a semnat astăz la Timişoara, împreună cu Nicolae Ioţcu – preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Constantin Ostaficuc – preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Costel Avram – vice-preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, si Gheorghe Nicolae Mehelean – primar al oraşului Ineu, primele cinci contracte de finanţare în cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 din Regiunea Vest.

„Am pornit acest program acum mai bine de un an, în iulie 2007, şi este un program operaţional care s-a mişcat repede, dovadă şi semnarea celor cinci contracte de finanţare de astăzi. Avem multe proiecte depuse şi sper să începem să cheltuim aceşti bani cât mai repede în folosul regiunilor. În momentul de faţă sunt depuse proiecte în valoare de 2,2 miliarde EUR din care am contractat deja proiecte în valoare de 269,3 milioane de EUR. Până la sfârşitul anului se vor încheia contracte cu o valoare de peste 800 milioane EUR” a declarat ministrul László Borbély.

Cele cinci contracte se înscriu în domeniul de intervenţie 2.1 Reabilitarea şi Modernizarea Reţelei de Drumuri Judeţene, Străzi Urbane – inclusiv Construcţia/Reabilitarea şoselelor de centură şi au fost semnate la sfârsitul Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional desfăşurat în Regiunea Vest. La eveniment au mai participat Anastasioss Bougas, şeful Unităţii România a DG Regio-Comisia Europeană şi Anna Horváth, secretar de stat în MDLPL.

Contractele de finanţare semnate astăzi la Timişoara au o valoare totală de 191.167.168,11 RON – adică peste 53 milioane de euro şi vor finanţa proiecte în cadrul cărora se vor reabilita peste 90 de kilometri de drumuri din Regiunea Vest.

În cadrul Comitetului de Monitorizare a POR s-au discutat aspecte legate de stadiul implementãrii Programului Operaţional Regional, perspectivele financiare şi rezultatele evaluării conformităţii sistemului de management ale POR. A fost analizat stadiul proiectelor de asistenţă tehnică finanţate de Comisia Europeană şi au fost prezentate recomandările Comisiei Europene privind Raportul Anual de Implementare pentru 2007.