Regiunea Doneţk, bombardată de Ucraina
Guvernatorul regiunii Doneţk, care este susținut de la Kremlin, a transmis că doi oameni au murit după un bombardament al Ucrainei. Alte șapte persoane au fost rănite.
Doi oameni au murit și alți șapte au fost răniți după ce Ucraina a bombardat mai multe zone din regiunea Doneţk.
”Doi oameni au fost ucişi azi ca rezultat al unui bombardament al forţelor armate ucrainene (câte unul) în districtul Kirovskiy din Doneţk şi în Vladymirovka, în Volnovakha”, a afirmat, într-un mesaj pe Telegram, Denis Puşilin, şeful auto-proclamatei Republici Populare Doneţk.
Alţi şapte oameni au fost răniţi în Doneţk, Makiivka şi Staromikhailivka, inclusiv un băiat de 17 ani”, se mai arată în postare.
Mai multe locuinţe, două şcoli şi un spital au fost avariate de bomabardament, a afirmat el.
”Republica (Populară Doneţk) a fost bombardată de 93 de ori, fiind trase peste 490 de rachete lansate de sisteme MLRS, inclusiv rachete de fabricaţie turcească, inclusiv proiectile de artilerie de calibrele 152 şi 155 de milimetri”, a adăugat Puşilin.
Banca de la școală pe care se află chipul eroului țării
Pe o bancă dintr-o școală din Rusia e așezată o fotografie cu fața unui fost elev, care a pierit în război. Acea bancă e una din băncile eroilor. Tânărul mort este dat exemplu, pentru că și-a riscat viața ca să-și apere viața. Rusia induce copiilor că e o adevărată șansă să stai într-o bancă a eroilor.
„Marşul nu este într-o cadenţă perfectă. Dar ceea ce îi lipseşte acestei ceremonii în ceea ce priveşte precizia militară, compensează prin valoarea propagandistică. Aceşti copii din centrul Rusiei vor avea acum şansa de a sta la o bancă nouă pe care se află chipul unuia dintre morţii de război ai Rusiei, un fost elev al acestei şcoli, ucis la doar trei zile după invazie. Mama sa îndurerată încearcă din răsputeri să depăşească momentul”, se arată într-un documentar CNN.
„Îi vedeţi poza, numele, a fost elevul nostru cu doar câţiva ani în urmă, a încercat să ne salveze ţara. Pentru tineri, pentru cei foarte tineri, este greu să nu simtă acest lucru în mod dureros”, spune un profesor.
Daniel Ken este şeful unui sindicat al profesorilor anti-Kremlin. El trăieşte acum în afara Rusiei și declară că atmosfera din şcoli s-a schimbat enorm de când a început războiul.
Profesorul spune că informațiile care circulă în școli sunt controlate. Mulți profesori au fost concediaţi, iar unii chiar amendaţi pentru că au avut curajul să vorbească despre ceea ce nu vrea conducerea țării.