Secretarul de stat Raed Arafat a venit sâmbătă cu precizări suplimetare legate de afirmația conform căreia autoritățile din România ar fi pierdut lupta cu COVID-19.

Arafat explică faptul că a fost prost înțeles, el având mai degrabă o viziune optimistă, conform căreia România va putea să oprească și chiar să inverseze tendința crescătoare a numărului de noi infectări zilnice.

”Efort comun depus de toată lumea”

Acest lucru va necesita însă timp și un efort comun depus de toată lumea, a ținut Raed Arafat să precizeze.

”Astăzi s-a publicat de mai multe agenții de presă o afirmație atribuită mie referitoare la ”pierderea luptei cu COVID-19”.

Afirmația s-ar fi făcut în cadrul emisiunii din seara trecută la Digi24.

”Împreună putem reuși să limităm impactul pandemiei în România”

Singura referire în cadrul emisiunii la pierderea luptei cu COVID-19 era când am vorbit de colega noastră de la compartimentul de primiri urgențe Fetești, care a pierdut lupta cu COVID-19 decedând în noaptea de Joi spre Vineri.”, a scris sâmbătă pe Facebook șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Eu chiar cred că împreună putem reuși să limităm impactul pandemiei în România și să salvăm cât mai multe vieți.

Niciodată nu mă veți auzi afirmând că am pierdut o luptă pentru că acest lucru ar însemna implicit că nu mai avem ce face, ce nu este deloc adevărat.

”Atingerea unui platou și începerea unui trend descrescător”

Personal, cred că măsurile pe care le luăm și le implementăm vor sta la baza opririi creșterii numărului cazurilor, la atingerea unui platou și la începerea unui trend descrescător.

Acest lucru necesită timp și un efort comun depus de noi toți.

Le mulțumesc agențiilor de presă care au corectat știrea inițială!”, a precizat medicul Arafat.

În context, trebuie precizat că medicul Mioara Neagu, şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Feteşti, a murit în urma infectării cu noul coronavirus, la Spitalul Colentina din Bucureşti, la vârstă de 48 de ani.

Doctorul nu avea comorbidități și a primit și tratament cu Remdesivir și Tocilizumab.

Foto: INQUAM / Alexandru Bușcă