Operatiorul de hipermarketuri Auchan îşi propune pentru acest an şi menţinerea afacerilor la nivelul din 2009, de 1,5 miliarde de lei (circa 354 mil.euro), a declarat,  director general al companiei, Patrick Espasa.

„Cifra de afaceri stabilită pentru 2010 este în termeni comparabili cu cea din 2009. Suntem prudenţi în ceea ce priveşte estimarea cifrei de afaceri pentru acest an, dar sperăm că va fi mai bine decât am prognozat. Credem în România, în potenţialul pieţei româneşti, iar investiţiile noastre sunt pe termen lung”, a spus Espasa, pentru agenţia Mediafax.

Auchan a anunţat construcţia unui hipermarket la Braşov, pe fosta platformă Tractorul, în cadrul proiectului Coresi dezvoltat de firma Flavus Investiţii.

Al treilea hipermarket din Bucureşti, gata în 2011

Espasa a arătat că planurile Auchan pentru România vizează pentru următorii 3-4 ani dublarea numărului de magazine, care în prezent se ridică la şapte.

„Ultimul deschis a fost la Timişoara în 2009, în 2010 deschidem la Constanţa, iar în 2011 la Braşov. În scurt timp vom anunţa un alt magazin în Bucureşti, în cadrul unui parc de retail, care va fi cel mai mare hipermarket din Europa de Est. Pe lângă asta, vrem ca în următorii ani să creăm 3-4.000 de noi locuri de muncă”, a spus Espasa, fără să ofere detalii despre proiectul din Bucureşti.

Auchan mai deţine două centre în Bucureşti, unul în cartierul Titan şi unul în cadrul proiectului Militari Shopping Center din vestul Capitalei. Alte hipermarketuri ale lanţului se mai află în Piteşti, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Suceava. Investiţia medie într-un magazin Auchan este de 20 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax