Grupul francez Auchan intenţionează să deschidă până la sfârşitul anului 2012 un număr de cinci hipermarketuri noi în România, investiţia într-un spaţiu comercial fiind estimată între 15 şi 30 de milioane de euro, a declarat joi într-o conferinţă Patrick Espasa, directorul general al Auchan România.

„Obiectivul nostru este să avem 12 magazine în anul 2012, faţă de şapte în prezent. Avem două magazine în construcţie, la Constanţa şi Iaşi, care vor fi deschise anul viitor, şi ne propunem să mai deschidem la Bucureşti, Craiova şi Braşov”, a spus Espasa.

Magazinul de la Iaşi va fi deschis în toamna anului viitor, în cadrul proiectului imobiliar Palas, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Noul hipermarket va avea o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi va necesita o investiţie de circa 15 milioane de euro. Magazinul se va axa pe comercializarea de produse alimentare. Espasa a mai spus că, începând cu 1 iulie, numărul de clienţi din magazinele Auchan din România a crescut, însă a scăzut valoarea coşului mediu.

„Bugetul mediu al unei persoane care intra într-un magazin Auchan era de circa 50 de lei până la 1 iulie, dar după această dată a scăzut la 40 de lei, din cauza creşterii TVA”, a adăugat directorul companiei. Lanţul de hipermarketuri are şapte magazine în România, dintre care două în Bucureşti şi câte unul la Piteşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara.

„Intenţionăm ca în următorii 3-4 ani să investim circa 150 de milioane de euro în deschiderea de noi magazine”, a afirmat Espasa.

Auchan România a înregistrat în anul 2009 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei şi a avut 20,7 milioane de clienţi. Grupul Auchan are 535 de hipermarketuri şi 732 de supermarketuri în 13 ţări.

SURSA: Mediafax