Audi îşi va extinde cu încă cinci amplasamente reţeaua din România, în urma unor investiţii de aproape 20 de milioane de euro, a declarat, joi, Mihai Hălmăgianu, directorul mărcii Audi în cadrul Porsche România.

Potrivit acestuia, în prezent, reţeaua de amplasamente Audi în România cuprinde 14 complexuri auto integrate, iar investiţia medie pentru un astfel de centru se ridică la suma de 3,5 – 4 milioane de euro.

Oraşele vizate pentru realizarea noilor centre sunt Iaşi, Craiova şi Timişoara. De asemenea, pe lista se află Capitala şi Constanţa, unde Audi ca înlocui amplasamentele actuale cu unele noi.
 
„Numărul minim de maşini care vor putea fi expuse într-un showroom audi va fi de 12 unităţi începând cu anul 2015. În prezent, numărul acestora se încadrează într-o medie de 3 sau 4 maşini”, a adăugat Hălmăgianu.

Acesta a explicat că această creştere a spaţiului de expunere este imperativ necesară, întrucât Audi va lansa circa 40 de noi modele şi derivate ale acestora până în anul 2015, care vor trebui sa fie prezente în amplasamentele mărcii germane.