Conform companiei producătoare, Audi nanuk quattro poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde, iar viteza maximă este de 305 km/h. Suspensia pneumatică adaptivă cu amortizoare controlate electronic dezvăluie tehnologia pe care germanii o vor utiliza în vehicule în viitorul apropiat. Sistemul controlează garda la sol a mașinii, permițând reglarea acesteia în trei etape. Ajustarea poate fi făcută manual, de către șofer, sau automat, când mașina detectează obstacole sau suprafețe plane pe care accelerația este apăsată cu putere. O altă noutate este ghidarea roților de pe puntea spate în momentul în care mașina se deplasează cu viteză redusă, iar șoferul rotește volanul. Astfel nanuk quattro poate întoarce pe o rază de doar 10 metri.

Grație optimizării motorului și transmisiei, precum și realizării vehiculului din materiale ușoare, conceptul Audi consumă, în medie, 7,8 l/100 km.

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital care a apărut împreună cu revista Capital și cu Evenimentul Zilei pe 30 septembrie 2013.