În presa occidentală au apărut deja imagini cu o versiune alungită a mezinului familiei Audi, A1. AutoExpress și Car&Driver au publicat poze-spion realizate, se pare, în Canada. Pe lângă ampatamentul mărit, se remarcă prezența ușilor pentru pasagerii din spate și înălțimea ceva mai mare a vehiculului. Grație acestor modificări, modelul va putea fi utilizat de o gamă mai largă de clienți care vor beneficia de un spațiu mai mare pentru pasagerii așezați pe bancheta din spate și de un portbagaj mai încăpător.
Decizia de a transforma A1 într-o mașină mai încăpătoare, păstrând însă și varianta cu trei uși, pare a fi un răspuns al nemților la ideea britanicilor de la Mini, considerată năstrușnică în momentul lansării, de a lansa pe piață un Mini ceva mai lung și cu o ușă atipică. Desigur, este vorba despre modelul Clubman. Numai că, în timp ce marca britanică deținută de BMW a apelat la un artificiu destul de greu acceptat de public, cei de la Audi par să prefere o variantă convențională.
De fapt, Audi nu afăcut niciodată un secret din intența de a declina A1 în mai multe variante, iar conceptul A1 Sportback, prezentat în 2010 este, fără doar și poate, baza de la care a evoluat viitorul model. Chiar și numele pare a rămâne același. Britanicii de la AutoExpress, susțin și că, în curând va fi prezentată și versiunea Cabrio a modelului A1.