Augustin Oancea, petrecere luxoasă pe litoral. Regele Energiei și-a serbat ziua de naștere

Augustin Oancea, cel cunoscut și sub porecla de „regele Energiei”, și-a serbat ziua de naștere la malul Mării Negre. Petrecerea, organizată în stațiunea Mamaia, a durat trei zile și trei nopți.

Acesta a petrecut cu șampanie scumpă, mașini de lux și focuri de artificii, în timp ce la mâna purta un ceas de peste 100.000 de euro, scrie cancan.ro.

Mai mult decât atât, petrecerea a fost întreținută de lăutari, însă nu au lipsit nici alți cântăreți.

Augustin Oancea, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din domeniul energiei

Acesta se ocupă de compania Tinmar Energy, arată Registrul Comerțului, companie care are drept activitate comercializarea energiei electrice. La această companie există alte două firme drept acționari, acestea fiind Martin Oil Energy (78,86%) și Victory Executive (21,14%).

Augustin Oancea are 98,72% din acţiuni în primul acționar, în timp ce George Alexandru Oancea are 1,28%. În ceea ce privește cea de-a doua companie, Augustin Oancea este acționar unic,

Cifră de afaceri de peste 730 de milioane de euro

Cifra de afaceri a Tinmar Energy a fost, în anul 2021, de peste 730 de milioane de euro, în creștere cu 62 procente față de anul 2020. În același timp, profitul companiei a fost de aproximativ 28,5 milioane de euro.

În ceea ce privește Tinmar Green Energy, cifra de afaceri a fost de 5,1 milioane de lei și un profit de 3,3 milioane de lei.

Augustin Oancea a început aceste tranzacții în anul 2007, atunci când compania sa Tinmar Ind a avut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. În doar 8 ani, acesta a reușit să obțină profituri uriașe din acest domeniu.

Tinmar a fost amendată în 2016

Cu toate că a reușit să facă destul de mulți bani de-a lungul timpului, compania a trecut și prin momente mai dificile. De exemplu, în anul 2016, compania a fost amendată cu 15 milioane de lei pentru scheme evazioniste și practici anti-concurențiale.

De asemenea, procurorii DIICOT au făcut investigații într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Tinmar a făcut parte din acest dosar ca firmă care a beneficiat de schema de discounturi ale Rompetrol. Atunci, prejudiciul total a fost de peste 40 de milioane de lei la bugetul de stat.

În ultimii doi ani, companiile acestuia au profitat de starea de urgență și de cea de alertă, însă și de achizițiile de energie electrică la prețuri preferențiale. Drept urmare, Tinmar a avut un profit net de sute de milioane de lei, devenind, de asemenea, și principala firmă abonată la achiziții publice netransparente și cu încredințare directă.