Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR este de părere că demiterea sau demisia șefului DSU, Raed Arafat este o soluție corectă. El susține că Arafat este „principalul artizan” al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an, iar plecarea sa este necesară.
Totodată, Claudiu Târziu susține că șeful DSU a provocat prin măsurile sale daune ecnomice, dar și morți și așteaptă cu nerăbdare ca premierul țării să îl invite pe acesta să demisioneze.
În același timp, senatorul AUR menționează că nu înțelege de ce Arafat este unul dintre cei mai protejați oameni din România.
„Revenim asupra cererii noastre de demisie sau demitere a secretarului de stat Raed Arafat. Nu am uitat că este principalul artizan al tuturor măsurilor restrictive din ultimul an, care au provocat daune economice şi, considerăm noi, chiar morţi. Aşteptăm în continuare ca premierul să facă acest gest de a-l demite sau a-l invita pe domnul Arafat să demisioneze.
Nu înţelegem de ce este atât de protejat acest domn doctor”, a declarat Claudiu Târziu, miercuri, la o conferinţă de presă.
AUR vrea demiteri în continuare
De menționat este faptul că, nu este prima oară când AUR cere demiterea lui Raed Arafat. La scump după demiterea lui Vlad Voiculescu, Claudiu Târziu susținea că partidul pe care îl conduce nu este satisfăcut de decizia luată de premierul Florin Cîțu.
”Nu suntem integral satisfăcuţi, întrucât era obligatorie şi demiterea sau demisia domnului Raed Arafat, care se face la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an”, spunea acesta.
În același timp, în cadrul conferinței de presă de miercuri, Claudiu Târziu a mai transmis că se opune trecerii Institutului Cultural Român (ICR) din subordinea Senatului în cea a Guvernului, pentru a nu politiza “un domeniu prin excelenţă cultural”.
Totodată, el a mai adăugat că partidul va vota împotria acestei schimbări, iar dacă aceasta va avea totuși loc, interesele naționale vor avea de pierdut.
“Se mai pune la cale o schimbare legislativă importantă, se încearcă trecerea ICR din subordinea Senatului în subordinea Guvernului, ceea ce ar politiza un domeniu prin excelenţă cultural şi ar face imposibilă derularea unor proiecte culturale de afirmare a culturii naţionale în străinătate foarte necesare.
Noi nu suntem de acord cu această schimbare, ne opunem în mod susţinut, vom vota împotriva acesteia. Dacă ea totuşi se petrece, (n.r. schimbarea legislativă) este în dauna intereselor naţionale”, a precizat Târziu.