Analistul politic Cristian Pârvulescu a comentat, pentru Digi24.ro, modul prin care AUR capitalizează anumite subiecte cotidiene, cu iz de teorii ale conspirației, realizând și o radiografie a miturilor promovate.
Mai mult, Pârvulescu a oferit explicații detaliate despre această strategie. A vorbit și despre motivele pentru care Guvernul României a cedat, în unele cazuri, în fața acestor teorii.
Unul dintre cele mai dezbătute subiecte este mitul distrugerii familiei tradiționale.
George Simion, liderul AUR, vorbește despre un nou referendum care să protejeze căsătoria definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Alin Coleșa, deputat AUR, susține că acesta este un răspuns la lupta globalistă. Luptă care urmărește să submineze familia.
Cristian Pârvulescu arată cu degetul către PSD, acuzând partidul că a alimentat teoriile conspiraționiste legate de COVID. A creat astfel condiții propice pentru creșterea AUR.
Și nu se oprește aici. Partidul AUR ridică semne de întrebare și în privința altor teme controversate, cum ar fi limitarea plăților cash, ceea ce George Simion consideră o amenințare la adresa numerarului, în mediul rural.
Miturile care stau la baza presupusei ideologii
Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, se întreabă retoric dacă nu cumva astăzi este vorba despre o limită de 1.000 de lei, iar mâine despre doar 10 lei.
Este adus în discuție și „Mitul Marii Înlocuiri”, care vorbește despre schimbarea structurii populațiilor autohtone.
Documentul lansat de AUR și semnat de 500 de militari în rezervă cere refacerea patrimoniului național și stoparea vânzării terenurilor agricole către străini.
Se cere chiar și interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetățenie.
Din rândul altor teorii ale conspirației, este adus în discuție și „mitul dispariției copiilor”, unde AUR a tras semnale de alarmă despre o presupusă lege europeană care ar „confisca” copiii.
Teoriile AUR, devenite misiune politică
Sau „mitul orașului de 15 minute”, care ar limita libertatea de mișcare a oamenilor. Ba chiar și „mitul înlocuirii porcului cu gândaci”, în alimentație, ca parte a unui plan de distrugere a tradițiilor românești.
Mai multe detalii despre întreaga analiză realizată de Cristian Pârvulescu puteti citi AICI.