AUR, nemulțumit de noile buletine lansate de MAI: De ce nu apare tricolorul?

buletin cu cip, act de identitate, carte de identitate

SURSA FOTO: Dreamstime

Partidul AUR reacționează dur după ce Ministerul Afacerilor Interne a lansat noile modele de cărți de identitate. Mai exact, formațiunea politică se declară nemulțumită de aspectul noilor buletine și de lipsa tricolorului de pe ele.

Critici dure adresa Ministerului Afacerilor Interne după lansarea noilor cărți de identitate. Într-o postare pe Facebook, partidul AUR se arată dezamăgit de noile modele, având o serie de întrebări la care așteaptă răspunsuri.

În primul rând cei din cadrul formațiunii politice se întreabă de ce tricolorul țării nu apare pe noile cărți de identitate și de ce în loc de cuvântul ”SEX” apare cuvântul ”GEN”. Totodată, AUR se întreabă de ce nu a existat o dezabtere politică înainte ca noile buletine să fie emise.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, au precizat reprezentanții AUR pe pagina lor de Facebook.

Ce beneficii aduc noile cărți de identitate

Amintim faptul că noile cărți de identitate doar ce au fost lansate, iar aproximativ 450 de persoane au optat deja pentru emiterea noului model, toate programările fiind epuizate pentru următoarele 30 de zile.

Autoritățile susțin că ele reprezintă o necesitate impusă de evoluția societății, a cerințelor de securitate globală și a statelor, precum și pentru un control cât mai eficient la trecerea frontierei de stat.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a vorbit și el despre beneficiile pe care la aduce noua carte de identitate, precizând că ele reprezintă un pas mare pentru reducerea birocrației în relațiile românilor cu autoritățile publice.

„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice.

Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, a spus ministrul.