„Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor” este o mică parte din mesajul transmis de AUR, după ce Giorgia Meloni, liderul formațiunii naționaliste Frații Italiei are mari șanse să devină noul premier al Peninsulei.
„Poporul italian a decis să își ia soarta în propriile mâini și să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecție pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor.
Coaliția condusă de Giorgia Meloni merită felicitări pentru că a rezistat amenințărilor venite din partea liderilor Uniunii Europene. Datorită determinării lor și pentru că au pus pe primul loc interesele poporului pe care îl reprezintă, Giorgia Meloni și aliații săi au condus coaliția pe care o reprezintă către o mare victorie. Poporul italian și-a luat soarta în propriile mâini, a dat dovadă de curaj și a decis pentru binele său, așa cum este normal într-o țară democratică, în care voința oamenilor este respectată. Felicitări și mult succes membrilor coaliției câștigătoare”, a transmis Alianța pentru Unirea Românilor într-un comunicat.
Giorgia Meloni, un potențial premier controversat
Giorgia Meloni, liderul Fratelli d’Italia a fost acuzată în mai multe rânduri că ar avea înclinații fasciste, însă ea neagă cu vehemență acest lucru. Gândul că aceasta ar putea deveni prim-ministru îi sperie pe mulți, deoarece asta ar însemna că Italia ar avea guvernul cel mai de dreapta de după al doilea Război Mondial.
Giorgia Meloni a fost aspru criticată după ce a ieșit la iveală un clip cu ea în care spunea că dictatorul Benito Mussolini a fost un bun politician.
„Cred că Mussolini a fost un bun politician. Tot ceea ce a făcut, a făcut pentru Italia. Nu a mai existat un alt politician ca el în ultimii 50 de ani.”, spunea aceasta în anul 1996.
Rezultatele provizorii arată că Dreapta ar putea avea o majoritate covârșitoare în ambele camere ale parlamentului, iar acest lucru ar putea oferi Italiei o stabilitate politică pe care nu a mai avut-o de mulți ani.