Toyota Romania a lansat ieri modelul Auris. Gandit ca un hatchback de familie, modelul este conceput si produs in Europa. Cu toate acestea noul model al marcii asiatice pastreaza unele elemente care amintesc de originile sale, cum ar fi teava de esapament pe partea dreapta sau pozitia stergatorului spate. 

 

“Segmentul C este cel de-al doilea ca mărime pe piaţa auto europeană şi românească, un segment foarte stabil şi important pentru toţi producătorii de maşini. Noul model porneste de la un pret de vanzare cu TVA de 14.500 de euro” a declarat Mihai Bordeanu, director de marketing Toyota Romania. Potrivit lui, Auris va concura cu VW Golf sau Opel Astra.

 

Modelul Auris are o lungime totală de 4,22 metri, o inaltime de 1,51 metri si o latime de 1,76 metri. Gama de motorizari disponibile pentru Auris include doua variante pe benzina, de 1400 de centimetri cubi (cmc) si 97 CP, si de 1.600 cmc si 124 CP, precum si doua variante diesel, de 1.400 cmc si 90 CP, si de 2.000 cmc si 126 CP.

 

Toyota Auris este disponibila cu transmisie manuala sau automata, modelul echipat cu motorul diesel de 2.000 cmc fiind echipat standard cu o cutie manuala in sase trepte. Variantele de Auris echipate cu motorul diesel de 90 CP si motorul pe benzina de 126 CP dispun ca dotare optionala de noul sistem de transmisie Multimode.

 

Auris se alatura gamei comercializate de Toyota in Romania, care include modelele Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Verso, Avensis, Rav 4, Land Cruiser, Hilux si Hiace.

 

Sursa: Capital 21 Martie 2007