Cotaţia aurului a atins un nou nivel record, de 1.267,2 dolari pe uncie, după ce a înregistrat marţi cea mai mare creştere zilnică din ultimele patru luni, în contextul deprecierii dolarului după ce datele macroeconomice solide nu au convins investitorii să se orienteze spre plasamente mai riscante.

Aurul a atins marţi o cotaţie maximă de 1.267,2 dolari, înainte de a coborî la 1.265,3 dolari pe uncie până la 14:00 GMT (17:00 ora României), comparativ cu 1.245,25 dolari în ziua anterioară, potrivit Reuters.

„Fondurile de investiţii fac în mod cert achiziţii, cine altcineva să fie? Creşte din aceleaşi motive. Oamenilor le este, încă, frică”, a afirmat Peter Hillyard, şeful pentru vânzări la Australia and New Zealand Banking Group.

Dolarul s-a depreciat marţi până la minimul ultimilor 15 ani faţă de yenul japonez şi la cel mai scăzut nivel din ultimele nouă luni comparativ cu francul elveţian.

Aurul a crescut cu 15% de la începutul anului, fiind considerat de investitori ca o alternativă la plasamentele în valute volatile.

SURSA: Mediafax