Cotația aurului a atins un nou maxim istoric miercuri pe fondul optimismul privind o posibilă reducere a ratei dobânzii de către Fed și de un dolar mai slab. Există o mare probabilitate ca Rezerva Federală să reducă rata dobânzii în septembrie.
Prețul aurului atinge un nou maxim istoric
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric, miercuri, alimentat de optimismul în creștere privind o posibilă reducere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală (Fed) a SUA în septembrie și de un dolar mai slab.
Prețul Spot al aurului a scăzut ușor cu aproximativ 0,2%, ajungând la 2.462,85 USD per uncie, în urma unor vânzări pentru profit, după ce a atins anterior un maxim de 2.482,29 USD. Contractele futures pentru aurul american s-au stabilizat la 2.461,88 USD.
David Meger, director de investiții alternative și tranzacționare la High Ridge Futures, a atribuit creșterea așteptărilor privind reducerea ratei dobânzii de către Fed și dolarului mai slab.
„Așteptarea că ne apropiem de o reducere a ratei dobânzii de către Fed și faptul că randamentele continuă să scadă încet în anticiparea acestui lucru, împreună cu un dolar mai slab, sunt factorii principali care susțin această mișcare a aurului”, a spus Meger, potrivit CNBC.
Mai mulți factori de decizie ai Fed au indicat o încredere crescândă că inflația se aliniază cu obiectivele Fed după creșterile peste așteptări înregistrate la începutul acestui an.
Fed ar putea reduce rata dobânzii în septembrie
Guvernatorul Fed, Christopher Waller, a menționat că o reducere a ratei dobânzii se apropie, dar incertitudinile economice fac dificilă stabilirea momentului exact în care costurile împrumuturilor pe termen scurt vor fi reduse.
Datele au arătat că producția fabricilor din SUA a crescut mai mult decât se aștepta în iunie, contribuind la o redresare solidă a producției în al doilea trimestru. Potrivit instrumentului CME FedWatch, piețele văd acum o probabilitate de 98% pentru o reducere a ratei dobânzii în SUA în septembrie.
Ratele mai scăzute ale dobânzii reduc costul de oportunitate al deținerii de aur, care nu produce randament, și slăbesc dolarul, făcând aurul mai ieftin pentru investitorii care dețin alte valute.
În ceea ce privește alte metale prețioase, argintul a scăzut cu peste 3%, ajungând la 30,24 USD per uncie. Platina a scăzut cu 0,3%, ajungând la 996,90 USD, iar paladiul a scăzut cu 0,4%, ajungând la 955,68 USD.