România în spațiul Schengen! Potrivit ministrului austriac al Afacerilor Sociale, Johannes Rauch, aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație ar avea beneficii atât pentru România, cât și pentru Austria.
Aderarea României la spațiul Schengen, beneficii atât pentru țara noastră, cât și pentru Austria
România în spațiul Schengen! Ministrul austriac al Afacerilor Sociale, Sănătăţii, Îngrijirii şi Protecţiei Consumatorilor, Johannes Rauch, a afirmat că aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație ar avea beneficii atât pentru România, cât și pentru Austria.
Oficialul a scris pe Twitter că „atât Austria, cât şi România ar beneficia considerabil de pe urma aderării României la Schengen. Ar exista avantaje pentru multe companii”. Ar fi, de asemenea, „o mare uşurare pentru cei 30.000 de îngrijitori care lucrează 24 de ore pe zi şi de care depind mii de familii din Austria”.
Johannes Rauch susține intrarea României în spațiul Schengen
Marți, pe data de 28 noiembrie, Johannes Rauch a avut o întâlnire cu ministrul român al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu. Într-o postare pe Facebook, aceasta a spus că au discutat despre o mai bună protecție a româncelor care lucrează în domeniul îngrijirii la domiciliu (24-Stunden-Betreuung). Un alt subiect dezbătut a fost aderarea României la Spațiul Schengen.
Simona Bucura Oprescu s-a bucurat că Johannes Rauch un susținător al aderării României la Schengen. Reforma asistenței sociale din Austria implică, de asemenea, drepturi mai bune pentru lucrătoarele românce din domeniul îngrijirii la domiciliu.
Aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație ar putea fi discutată la finalul lunii decembrie
Potrivit unor surse guvernamentale, aderarea României la spațiul Schengen nu va avea loc nici la sfârșitul acestui an.
În cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI) programat pentru 4-5 decembrie 2023, când se va discută aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, nu se va realiza un vot asupra acestei chestiuni. Totuși, acest subiect ar putea fi luat în considerare într-o ședință extraordinară la sfârșitul lui decembrie 2023.
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține ferm că este o amânare strategică din partea României. Este vorba despre un vot pentru cele două țări. Demersul a fost inițiat în colaborare cu Bulgaria. Bulgaria a întâmpinat unele probleme în relația sa cu Olanda, dar au fost rezolvate în cele din urmă. Controalele de la granița de sud a Bulgariei au decurs bine, iar Olanda nu mai are rezerve. Mai multe puteți citi aici.