Situata in inima Europei, Austria ofera turistului peisaje incantatoare: dealuri impadurite pe care se vad ferme tipic austriece, lacuri din buza carora parca rasar piscurile inzapezite ale Alpilor, castele si biserici asezate de-a lungul Dunarii. Sunt locuri la care turcii, suedezii, francezii lui Napoleon au ravnit de-a lungul secolelor. Ceea ce surprinde la prima vedere sunt orasele aproape amortite in timp, cu imobilele cladite in urma cu trei, patru secole si cu piete inguste. Este tara romanticilor care gasesc aici vestigii neschimbate si perfect conservate ale istoriei. Adica arta.
Turistul in cautare de senzatii tari, discoteci, zgomot si vanzoleala trebuie sa stie ca in Austria nu va gasi asa ceva. Viata de noapte se limiteaza la cafenele, berarii si restaurante pline. Evenimentele culturale sunt mult mai variate: opere, concerte, teatre, festivaluri de muzica clasica, sarbatori traditionale. Sa nu uitam ca este vorba de tara valsurilor.
Dar dincolo de orice, Austria isi imbie turistii la schi. Nu exista pliant publicitar fara o minima prezentare a partiilor perfecte pentru schi sau alte sporturi de iarna. Alpii acopera doua treimi din suprafata Austriei. Aici sunt amenajate peste 800 de centre pentru sporturile de iarna, care au la dispozitie 22.000 de kilometri de partii. Orice este posibil iarna in Austria: alpinism pe ghetari, golf pe gheata, plimbari cu sanii trase de caini, patinaj pe lacurile montane inghetate, plimbari cu sanii trase de cai. Austriecii spun ca orice autostrada duce catre Taramul Muntilor. Celebra autostrada Grossglockner, un gen de Transfagarasan, ajunge pana la altitudinea de 2.576 m.
Nici un turist nu poate ocoli Viena. Austriecii spun ca localurile lor se pierd undeva in negura timpurilor si, poate de aceea, sunt acum mai vii decat multe altele, moderne. Insa vienezii se lauda, mai mult decat cu orice altceva in materie de localuri, cu tavernele unde se bea vin, Viena fiind printre putinele capitale din lume cu o industrie a vinului infloritoare. Cateva dintre aceste taverne renumite sunt: Fuhrgassl-Huber, Haus Schmidt, Hengl-Haselbrunner, Mayer am Pfarrplatz, Muth, Schilling, Sirbu, Weingut Reinprecht, Winzerhof Leopold, Zahel. O ocazie de a face de neuitat un sejur la Viena este casatoria. Agentiile de turism occidentale au vanzari de peste 200 de milioane de euro anual pentru acest tip de servicii turistice. Un apartament nuptial costa in jur de 150-160 de euro, iar agentiile care organizeaza nuntile strainilor nu uita sa includa in sejur o vizita la Schonbrun si una in Prater, celebrul parc de distractii.
Pentru cei care viziteaza Viena pe cont propriu, preturile la hoteluri incep cam de la 30 de euro. De pilda, la Hotelul Kumer de patru stele, situat in centrul Vienei, pretul este de 35 de euro pentru o persoana pe noapte, in camera dubla. La hotel Bristol, de cinci stele, situat langa celebra opera vieneza, o cazare pentru o noapte costa 121 de euro. In Salzburg, la un hotel de patru stele, pretul este de 90 de euro pe zi de persoana, iar in Tirol la un hotel de trei stele o persoana plateste minimum 27 euro.

Oferte turistice In Austria

Revelion Innsbruck    935 USD
· 8 zile
· cazare 5 stele
· transport inclus

Schi in Innsbruck    270 – 350USD
· 7 zile
· cazare 3-4 stele
· transport

Turism Viena Salzburg    290 USD
· 7 zile
· cazare 4 stele
· transport

Vacanta in Tirol    380 USD
· 6 zile
· cazare 4 stele
· transport

Sejur in Carinthia    290 USD
· 7 zile
· cazare 3 stele
· transport

Schi in Tirol    340 USD
· 6 zile
· cazare 3 stele
· transport