Austria ne umilește din nou! România nu va intra în spațiul Schengen nici în acest an

Austria vs România. Este oficial! România NU va intra în spațiul Schengen nici în acest an. Votul din decembrie 2023 a fost amânat.

Pe data de 5 decembrie 2023, se va discuta doar despre aderarea României la spațiul Schengen, fără să se voteze.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota.

Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România.

Altele sunt prioritățile lor, vizite prin Africa, Dubai și măriri de taxe și impozite. Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să muncești pentru fiecare obiectiv și să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când ești umilit.

Nehammer ne umilește din nou într-un mod absolut scandalos!”, a scris, miercuri, Eugen Tomac pe contul lui de Facebook.

Eugen Tomac
Eugen Tomac (SURSA FOTO: Facebook, Eugen Tomac)

Germania ne blochează, de fapt, intrarea în spațiul Schengen?!

Conform declarațiilor europarlamentarului bulgar Anghel Djambazki, întârzierea admiterii Bulgariei și României în spațiul Schengen se datorează, în opinia sa, Germaniei și Olandei. Djambazki susține că Germania evită să-și exercite dreptul de veto direct și caută alte state europene care să o facă în locul său.

Se pare că Guvernul de la Berlin recurge în prezent la o tactică politică veche și bine cunoscută în relațiile internaționale. Atunci când un stat deține un rol de lider, evită să adopte o poziție direct negativă, preferând să implice alte țări în acest sens. Conform europarlamentarului, problema Austriei legată de migrația ilegală este asociată mai degrabă cu Germania decât cu Bulgaria.

„Austria are o problemă cu migrația, însă principala problemă a Austriei legată de migrație este Germania, nu Bulgaria. Inundarea Europei cu migranți care susțin Palestina împotriva Israelului în acest moment, ceea ce este o problemă uriașă și un șoc imens pentru ei, se datorează comportamentului german și nu are nimic de-a face cu Bulgaria. Migranții ilegali care intră în Austria nu au trecut prin Bulgaria.

Un număr mic dintre aceștia s-a deplasat prin Ungaria pe ruta Balcanilor de Vest, care este finanțată de organizații neguvernamentale care plătesc traficanții. Europarlamentarul a susținut categoric că motivul pentru care Bulgaria se află în afara Schengen este financiar și de transport, iar obiectivul este ca porturile din vest să funcționeze ca și până acum”, a declarat europarlamentarul bulgar.

De ce n-au fost acceptate, până acum, România și Bulgaria în spațiul Schengen?

Conform afirmațiilor lui Anghel Djambazki, dacă România și Bulgaria ar fi admise în spațiul Schengen, atunci Constanța, Varna, Burgas, Pireu și Salonic ar deveni cele mai mari porturi europene, facilitând astfel scurtarea traseului pentru transportul de mărfuri. Drumul către Europa de Vest ar fi redus la doar șapte zile, în comparație cu cele două săptămâni necesare pentru porturile Rotterdam și Copenhaga.

Prin menținerea României și Bulgariei în afara spațiului Schengen, se creează întârzieri în traseul mărfurilor din cauza așteptărilor la granițele de intrare și ieșire ale ambelor state.

„Menținând Bulgaria și România în afara Spațiului Schengen, calea mărfurilor este întârziată din cauza așteptării la granițele de intrare-ieșire ale ambelor țări. Aceasta costă Bulgaria 100 de milioane de euro pe an daune directe numai pentru transporturi, fără a lua în calcul celelalte afaceri conexe. Iată explicația cea mai simplă și absolut adevărată”, a reamintit oficialul bulgar.

Anghel Djambazki
Anghel Djambazki (SURSA FOTO: Twitter, djambazki)